Quantcast
Radio1_v_zivo


V Mariboru znova delegacija s Kitajske
| 2. 2. 2016 10:45
Želijo si boljših odnosov
Ključne besede:     Maribor    Kitajska    srečanje delegacij
Srečanje predstavlja prvi obisk celotnega kitajskega mestnega vodstva z županom na čelu v Mariboru.
Srečanje predstavlja prvi obisk celotnega kitajskega mestnega vodstva z županom na čelu v Mariboru.

Na uradnem srečanju med Mariborom in kitajsko 8-milijonsko občino Nanjing v Mariboru sta se sestala župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec z delegacijo in župan občine Nanjing Miao Ruilin z delegacijo. Gre za prvi tako visoki uradni obisk na lokalni ravni, saj današnje uradno srečanje predstavlja prvi obisk celotnega kitajskega mestnega vodstva z županom na čelu v Mariboru.

Kot je na sestanku ocenila kitajska stran, »lahko Nanjing in Maribor sodelujeta na področju investicij, povezave turističnih organizacij, s predstavljanjem slovenskih izdelkov v Nanjingu in z organizacijo B2B srečanj med kitajskimi in mariborskimi podjetji, premišljujejo pa tudi o možnostih direktne letalske povezave med Nanjingom in Mariborom.« Tako generalni direktor Urada za zunanje zadeve Nanjing Su Yuhong.

Po sestanku je župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec dejal: »V veliko čast mi je, da je mesto Maribor obiskala visoka uradna kitajska Nanjing. Še poseben pomen ima ta obisk, ker gre za mesto, ki je hkrati tudi prestolnica province Jiangsu, ki je najbogatejša in najrazvitejša kitajska provinca. Zahvaljujem se županu Nanjinga za  srečanje, ki bo zagotovo vplivalo na še boljše odnose med mestoma. Le-tega bomo uresničevali predvsem na gospodarskem področju s povečanim poslovanjem med podjetji in na investicijskem področju, želimo pa si tudi sodelovanja na področju turizma in športa. Rad bi se zahvalil tudi veleposlaniku g. Ye Haou za podporo kitajskih oblasti pri prizadevanju mesta Maribor, da pridobi investicije in nove poslovne odnose s Kitajsko.«