Quantcast
Radio1_v_zivo


Niso bili pripeti
| 19. 5. 2010 13:51
Nesreči botrovala alkohol in neprilagojena hitrost
Ključne besede:     nesreča    Krško    policija    telesne poškodbe    Raka
Policija
Udeleženci prometne nesreče najverjetneje niso bili pripeti z varnostnim pasom.

Včeraj zvečer se je na dolenjski avtocesti med Novim mestom in Obrežjem pri odcepi za Rako zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženci telesno poškodovani.

Aktivirani so bili reševalci iz Krškega in Novega mesta, krški poklicni gasilci, obveščene so bile dežurne službe DARS in prometni informacijski center, krški OKC pa je na kraj napotil štiri policijske patrulje za zavarovanje kraja. Pri zavarovanju kraja so pomagali tudi prometni policisti iz Novega mesta, ki so opravljali naloge na avtocesti.

Ogled kraja so opravili krški prometni policisti, o dogodku pa sta bila obveščena dežurni državni tožilec in preiskovalni sodnik. Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic nesreče je bila avtocesta zaprta do poldruge ure danes zjutraj, obvoz je bil urejen. Udeležena vozila so policisti zasegli, ker so zanje odredili izredni tehnični pregled.

Po prvih ugotovitvah ogleda je vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost 28-letnega voznika iz okolice Brežic, ki je od zadaj zadel pred seboj vozeče vozilo makedonskih registrskih tablic, ki ga je vozil 27-letni voznik, poleg pa je imel še 22-letno in 42-letno sopotnico. Obe vozili je po trku začelo obračati na vozišču, ustavili sta se v drsni ograji avtoceste. Med obračanjem je 42-letno sopotnico vrglo iz vozila v odbojno ograjo. S posebno hudimi telesnimi poškodbami so jo odpeljali v novomeško bolnišnico. 22-letna sopotnica ni bila poškodovana, oba voznika pa sta bila lažje poškodovana.

Policisti ugotavljajo, da najverjetneje nihče od udeležencev prometne nesreče ni uporabljal varnostnih pasov. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku (okoli 1.2 promila) pri 28-letnem vozniku iz okolice Brežic. Zanj je bil odrejen še strokovni pregled. Pri drugem vozniku ni bilo ugotovljene prisotnosti alkohola.

28-letnika, ki naj bi z neprilagojeno hitrostjo in domnevno pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo, bodo kazensko ovadili.