Quantcast
Radio1_v_zivo


Nesreča na primorski avtocesti še vedno buri duhove!
Denis Avdić Show | 1. 2. 2016 9:10
V grozi je bilo udeleženih okoli 170 ljudi
Ključne besede:     nesreča    primorska avtocesta    170 ljudi
Vir: rtvslo.si

V soboto, 30. januarja je na primorski avtocesti A1, med Senožečami in Razdrtim, prišlo do ene največjih nesreč v zgodovini slovenskih avtocest, saj je bilo v njej udeleženih med 150 in 170 ljudi. 66 vozil je trčilo med seboj, 4 osebe so umrle; 19-letno dekle iz Ljubljane, 60-letni Vrhničan, 63-letni državljan Romunije in 30-letni držvljan BiH, 29 pa je huje ranjenih.

 

Kamenko Kesar o srhljivki na primorski avtocesti!
"To je kar pokalo!"

 

 

Vzrok nesreče je bila gosta megla, neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja. Po podatkih policije so prvemu večjemu naletu, v katerem je bilo udeleženih 50 vozil, sledili še trije manjši.

 

Fotogalerija: Nesreča na primorski AC (8 slik)

Oglejte si galerijo slik
Grozovita sobotna nesreča na primorski AC.

 

Foto: PGD Postojna

 

V uredništvo smo prejeli tudi pismo poslušalca, udeleženca v hudi prometni nesreči, ki je videl neznanca, kako je mahal z zastavico in s tem preprečil še večji nalet vozil ter rešil marsikatero življenje.

 

"Na vas se obračam z namenom iskanja osebe, ki je nama in se veliko drugim osebam rešila in verjetno spremenila življenje ... Ko smo zapeljali po hribu navzdol, smo na prehitevalnem pasu zagledali možakarja, ki teče in silno maha na cestišču ter poskuša ustaviti nas in ostala vozila. Ko sem peljal mimo njega, ga nisem več videl, saj je bila megla tako gosta. Po nekaj sekundah sva pripeljala ob kamion in avtobus, ki je stal pred nama ... hitro sva izstopila iz vozila in se umaknila na varno ... po približno 10 minutah sva se ob cestni ograji odpravila nižje pogledati kaj se dogaja (...)  začel je vpiti naj vsi sedemo v vozila in naredimo prosto pot za reševalce in gasilce ... vsem je kazal in pomagal, kam naj se umaknemo ... ko so prišli reševalci, jih je usmerjal in zopet izginil ... po nekaj urah se je vrnil in končno smo se mu lahko zahvalili ... z mano vred je bilo še vsaj 15 voznikov, ki mu je seglo v roko in se mu zahvalilo ker jim je rešil življenje ..."