Radio1_v_zivo


Kaj je ženskam resnično všeč?
Radio 1 priporoča | 31. 1. 2016 15:08
10 tipov moških, v katere so ženske na skrivaj zaljubljene
Ključne besede:     moški    ženski    odnosi    veze

"Kaj za vraga ženske sploh hočejo?!" To vprašanje si moški zastavljajo že od pradavnine in ravno toliko časa jim prijatelji dajejo nasvete, kako osvojiti predstavnice nežnejšega spola.

 

Le malokdo pa se je spomnil to vprašanje zastaviti ženskam - na srečo je dandanes to precej lažja naloga kot v času pred internetom, ko so nam na voljo anonimne ankete. Ena teh je razkrila, kateri tipi moških so ženskam resnično všeč - pa če to priznajo na glas ali za njimi vzdihujejo na skrivaj:

 

10. Moški, ki kuha

 

 

Ne boš verjel: tudi pot do ženskega srca vodi skozi želodec! Če znaš v kuhinji narediti kaj več kot kuhana jajca, te to v ženskih očeh povzdigne kar nekaj stopničk. Kuharji ženskam pokažejo, da bi znali skrbeti zanje, če jo povabiš domov na večerjo, pa ima to še eno prednost: po jedi je ne rabiš povabiti še na kozarec vina k sebi, ker je že tam! ;)

 

9. Piflar

 

 

Če slučajno še nisi slišali zadnje novice, te bo to vrglo na rit: piflarji so postali kul! Branje stripov, programiranje, poznavanje indie glasbe, piflarsko spremljanje filmov ... vse to je damam postalo všeč! Nenazadnje to pomeni, da si glede nečesa izredno strasten - strast pa v razmerju nikoli ni odveč! Če ji zaupaš, kaj ti je tako zelo všeč, bo tudi ona s tabo delila svoje strasti, kar vaju bo še globje povezalo.

 

8. Upornik

 

 

Čeprav so mnogim ženskam všeč poslovno uspešni moški v dragih oblekah, je še več takšnih, ki imajo dovolj moških, ki jih skušajo očarati z očitnimi znaki bogastva. Romantična ljubezen je pustolovščina, v kateri sledimo svojim pravilom in ne tistim, ki nam jih zastavlja družba. Tudi zato se ne le najstnicam ampak tudi odraslim ženskam zašibijo kolena, ko spoznajo upornika, ki se požvižga na pravila in pričakovanja. Če nosiš usnjeno jakno, pa še toliko boljše.

 

7. Feminist

 

 

Ob besedi "feminizem" večina moških zmrzne, saj se jim pred oči takoj prikrade podoba neurejene, agresivne ženske, ki sovraži moške. A resnica je daleč od tega - feminizem pomeni zagovarjanje spoštovanja žensk. Prav za vsako so že kdaj žvižgali, za njo vpili neprimerne komentarje in se do njih vedli kot da so vredne manj, zato ženske toliko bolj cenijo moške, ki razumejo, da so jim enakopravnost in spoštovanje pomembne.

 

6. Knjižni molj

 

 

Vsaka ženska ti lahko zaupa svojo zgodbo o tem, kako se je zagledala v fanta, ki ga je opazila na avtobusu, kjer je poglobljen prebiral knjigo. Knjižni molji so jim tako zelo všeč zato, ker med branjem popolnoma izginejo v nek drugi svet in s tem pokažejo, da njihov um zmore več kot le spremljanje športnih rezultatov. Poleg tega so knjige tudi dobra tema za pogovore, saj lahko o njih debatiramo ure in ure!

 

5. Mamin sine

 

 

"Če želiš vedeti, kak je moški v resnici, poglej, kako se vede do mame." Ta nasvet si ženske predajajo iz generacije v generacijo, seveda pa so pri tem previdne, da ne izberejo prave copate - le katera si bi želela imeti taščo, ki bo njenega moža vrtela okoli mezinčka? Kljub temu cenijo moške, ki so prijazni do svoje mame, saj s tem kažejo, da imajo nežno plat in da se ne bojijo pokazati nežnosti, pa tudi, da je zanje družina zelo pomembna.

 

4. Metroseksualec

 

 

Čeprav naj bi se od tega tipa moškega že zdavnaj poslovile, se v časih, ko v moški modi vladajo "gozdarske" brade, lase pa si spenjajo v fige, marsikateri kolca po urejenem, pobritem in negovanem moškemu. Moški, oblečen v dobro krojeno obleko, ženske vzburi ravno tako kot moške vzburi čipkasto perilo, detajl kot je zaponka za kravato ali primerni čevlji pa so lahko ravno tisto, kar naredi pravega moškega.

 

3. "Poreden" moški

 

 

Sodobna ženska ve, kaj hoče od partnerja, veliko pa je takšnih, ki imajo rade "porednosti" v postelji. Njihove fantazije so ravno tako bogate kot moške, a o njih nerade govorijo, zato imajo rade moške, ki sami predlagajo eksperimentiranje med rjuhami.

 

2. Trezen moški

 

 

V svetu, kjer vse prepogosto posegamo po pijači, je prav osvežilno iti na zmenek z nekom, ki ne pije. Trezen pogovor lahko razkrije veliko več kot okajen, predvsem pa se ga boš naslednji dan veliko boljše spomnil.

 

1. Skromen moški

 

 

Fantje, pozabite na bahanje - raje se kdaj pa kdaj ponorčujte iz sebe! Čeprav je samozavest pomembna, ženske še bolj cenijo odkritost, zato se ne pretvarjajte, da ste popolni. Če imate kaj takšnega, s čimer se bi pobahali, se bo to že samo pohvalilo.