Quantcast
Radio1_v_zivo


Zimske počitnice v Ljubljani
| 28. 1. 2016 16:19
Pester program občinskih javnih zavodov
Ključne besede:     počitnice    zima    javni zavodi    Ljubljana    šolarji
Zimske počitnice - tudi v objemu grajskih zidov

Ljubljanski javni zavodi, ki delujejo pod okriljem Mestne občine Ljubljana, med zimskimi šolskimi počitnicami pripravljajo pester program.

Na Ljubljanskem gradu pripravljajo celotedenski program, ki so ga poimenovali V objemu grajskih zidov. Vsak dan med 15. in 19. februarjem, med 7.30 in 16.30 uro, bodo otroci lahko spoznavali različna obdobja v preteklosti Ljubljanskega gradu. Kaj so tukaj počeli Rimljani? Kako so živeli v srednjem veku? Kako so se na gradu znašli kaznjenci? Kakšen je grajski utrip danes? Odgovorili bodo na ta in druga številna vprašanja, pri tem pa se zabavali in ustvarjali v družbi zmajčka Francija. Podrobnejši program najdete na spletni strani Ljubljanskega gradu.

V Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih bodo med zimskimi počitnicami potekali številni programi za otroke, vabijo pa tudi k vpisu v šolo francoskega jezika in v šolo animiranega filma.
Počitniške šole bodo organizirane vsak dan od 15. do 19. februarja, med 7:30 in 16:30 uro, podrobnosti najdete na spletni strani Pionirskega doma.

V Kinodvoru med počitnicami v okviru Kinobalona pripravljajo filmske delavnice, med njimi »Kaj je kino?« in igralsko delavnico s posebnimi učinki, na kateri bodo počitnikarji spoznali, kako je igrati v napetem pustolovskem filmu, kot je Misija Arktika, kako v komediji in kako v drami? Ob pomoči računalnika in zelenega platna bodo pričarali različna ozadja in se preskusili v igri na Arktiki, v vesolju, na Divjem zahodu in še kje!
Podrobnosti so objavljene na www.kinodvor.org.

V času zimskih šolskih počitnic se bodo Mladi zmaji podali na smučanje v Cerkno, na sankanje na Stari vrh, na kopanje v Atlantis, v Kinodvor in na drsanje Halo Tivoli. Podrobnejši program si lahko ogledate na spletni strani Mladih zmajev ter pri koordinatorjih v četrtnih mladinskih centrih.
Ob omenjenih aktivnostih bodo potekale tudi ostale brezplačne aktivnosti v Četrtnih mladinskih centrih Bežigrad, Črnuče, Šiška in Zalog.

 

 

Počitniški program pripravljajo tudi v ljubljanskem živalskem vrtu: Dnevno varstvo otrok v času zimskih počitnic. Namenjeno otrokom rojenim leta 2009, 2008, 2007 in 2006. Nudijo strokovno vodenje, srečanja z živalmi, hranjenje živali, ustvarjalne delavnice, topel obrok in pijačo. Termin: od 15. do 19. februarja 2016
od 7.30 do 16.30 ure. Cena: 24€/dan oz. 120€/teden.

Zveza prijateljev mladine Moste Polje: Počitniško varstvo v Ljubljani se izvaja že vrsto let, pod skrbnim vodstvom ZPM Lj. Moste – Polje. Otroke vodijo, za njih skrbijo in jih animirajo – izkušeni vzgojitelji, mentorji dobre volje. Program bo ZIMSKO obarvan in kot vselej - pester in zanimiv. Od prihoda otrok v projekt do zajtrka potekajo različne animacije. Ob 8:30 pozajtrkujejo. Za tem sledijo različne dejavnosti. Kasneje se podamo v raziskovanje našega mesta, krajše izlete, prireditve, oglede... ob slabšem vremenu pa ustvarjamo in telovadimo v telovadnici na šoli, kjer nas obiščejo tudi različni umetniki. LOKACIJA: OŠ Nove Fužine, Ljubljana. CENA: 9 € / dan oziroma 45 € / teden. Organizirajo tudi smučarske zimske počitnice v Počitniškem domu Vila, Kranjska gora. Zanje jih skrbno pripravljamo mentorji dobre volje, smučarski učitelji in spremljevalci otrok.