Radio1_v_zivo


Kakovost se dviga
| 19. 5. 2010 12:18
Dobrote slovenskih kmetij znova na razstavi
Ključne besede:     dobrote    slovenske kmetije    kakovost
Kruh
Izdelki so tudi prava paša za oči.

Peter Pribožič, predsednik organizacijskega odbora razstave, KGZS Zavod Ptuj
PRENESI DATOTEKO
Dobrote slovenskih kmetij so tudi blagovna znamka.

Na Ptuju se bodo že 21. leto zapored s svojimi dobrotami predstavile slovenske kmetije. Letošnja razstava je med največjimi, saj se je prijavilo več kot 700 kmetij iz vse Slovenije s skupno 1.178 izdelki. Ti so razdeljeni na trinajst skupin: mlečni, mesni in krušni izdelki, kisi, olja, suho sadje, sadna vina, sokovi, marmelade, žganja, vina, kompoti in konzervirana zelenjava.

Strokovna komisija je vse izdelke ocenila in podelila nagrade. Na ogled bo tako okoli 900 (nagrajenih) izdelkov. Razstava pa ima globlji pomen; je namreč tudi del kulturne dediščine slovenskega podeželja, saj so po posameznih pokrajinah vidne značilnosti, ki jih v izdelke vnesejo pridne roke slovenskih kmetic in kmetov. Po besedah Petra Pribožiča, predsednika organizacijskega odbora razstave, z veseljem opažajo, da se kakovost izdelkov dviga iz leta v leto.

Poleg razstave se bo na razstavišču v Minoritskem samostanu posebej predstavilo še Pomurje, poudarek bo tudi na ekoloških izdelkih. Razstava 21. Dobrote slovenskih kmetij bo potekala od 21. do 24. maja.