Quantcast
Radio1_v_zivo


Iskratel ima najsodobnejši poslovno-referenčni center
| 26. 1. 2016 17:12
Center je "živi" simulator in razvojno orodje
Ključne besede:     Iskratel    poslovni center    razvoj    telekomunikacije    simulator
V centru bi radi kupcem in partnerjem prikazali, kaj so produkti novih tehnologij.

Željko Puljić, glavni direktor Iskratela
PRENESI DATOTEKO
Iskratel s PRC potrjuje svoje visoko konkurenčno mesto v globalni tekmi tehnoloških velikanov

Nova pridobitev družbe Iskratel sovpada s sprejeto dolgoročno strategijo podjetja, ki iz dosedanje usmeritve v telekomunikacije širi področje delovanja v energetiko, transport in javno varnost. Poslovno-referenčni center (PRC) predstavlja središče za infokomunikacije, je razvojno orodje, »živi« simulator in prodajno okno družbe. Ob tem pa je tudi edini tovrstni center v Evropi, ki je specializiran za omenjena področja. Iskratel bo za razvoj namenil 60 milijonov evrov v naslednjih petih letih.

Največja vrednost PRC je njegova zasnova in idejna rešitev, kako številne in kompleksne tehnologije zložiti v realno in simulacijsko okolje. Dela na PRC so potekala 6 mesecev, intenzivno. Vrednost nove pridobitve je nekaj manj kot 1 mio evrov.

Glavni direktor družbe Iskratel Željko Puljić je ob otvoritvi dejal: »V naslednjih petih letih bomo prenovili produktni portfelj in ga vzpostavili na sodobnih trendih IKT, kot so virtualizacija, internet stvari, NFV in M2M. V ta namen bomo vložili 60 milijonov evrov v razvoj, prvi korak pa je danes odprti Poslovno referenčni center. Omogoča nam, da kupce prestavimo v doživetja realnih okolij, kjer z njihovimi spoznanji lažje ter bolje razvijamo naslednje generacije rešitev in scenarijev uporabe. Ta pridobitev je za nas enako pomembna, kot je simulator letenja pomemben za Airbus ali Boeing.«