Quantcast
Radio1_v_zivo


Kako se izogniti ponaredkom?
Radio 1 priporoča | 27. 1. 2016 6:42
Če veliko kupuješ preko interneta, upoštevaj te nasvete
Ključne besede:     ponaredki    original    torbice
Razločiš, katera torbica je ponaredek in katera original?

Datumi, ki so natisnjeti na notranjosti, logo na zadrgi, šivI ter kritike ostalih kupcev na internetnih straneh so tvoja velika pomoč pri nakupovanju torbic znanih proizvajalcev. 


 

Vse ženske se strinjajo, da ni nič boljšega od lepe torbice, ki jo kupiš za malo denarja. Vseeno pa ta dober občutek, ko misliš, da si nekaj dosegel, hitro izgine, ko ugotoviš, da je tvoja vnaprej plačana torbica kitajska kopija. Pomembno je, da pravočasno prepoznaš očitne znake.

 

Na levi je original, na desni pa kopija Michael Kors torbice.

 

 

Pred nakupom se pozanimaj o specifičnih lastnostih znamk, ki jih kupuješ. Delo ti bo olajšalo tudi dobro prepoznavanje kopij. Na primer, Marc Jacobs torbice so specifične zaradi vgraviranih črk RiRi ali Lampo, ki so potrditev kvalitete artikla, nahajajo pa se na zadrgi. Prav tako imajo vse Louis Vuitton torbice (že od 80-ih let) datum proizvodnje natisnjen nekje v notranjosti torbice.

 

 

Zagotovo pa imajo vse dizajnerske torbice nek poseben detajl po kateremu jih prepoznaš. Če pa nisi prepričan/a kako ta detajl izgleda, je najbolje, da pred nakupom pregledaš forume, saj se na njih ponavadi razpišejo oboževalci teh znamk, z veseljem pa ti bodo tudi odgovorili na vprašanja.

 

 

Tudi šivi so lahko merilo. Na levi, ki je original, so šivi narejeni natančno. Na desni torbici pa so prišiti dokaj površno in ne v ravni vrsti. Šivi tudi preveč pritiskajo na material, kar izgleda ceneno.

 

 

Pri kupovanju torbic preko interneta, se pozanimaj, če kupuješ od preverjenega proizvajalca. Če so iskane spletne strani registrirane na Kitajskem, še posebej v Hong Kongu, bodi previden/a, saj je blago iz tega dela sveta v 88,8 % ponarejeno. Preveri, če obstaja stran, na kateri ljudje pišejo o svojih izkušnjah glede nakupa. Če jo najdeš, potem tudi pazi, da ne nasedeš prvemu odgovoru na tvoje vprašanje, saj ga je verjetno napisal proizvajalec. Poskušaj najti komentarje ljudi, ki prihajajo iz Evrope ali ZDA.

 

Tako izgleda eden od ponaredkov torbice Jimmy Choo

 

Tako pa izgleda originalni logo

 

Če se torbica prodaja na internetu, to še zdaleč ne pomeni, da ni original. Avtentične in "vintage" torbice se pogosto prodajajo na eBayu, kupci morajo samo biti pametni in dobro oceniti prodajalca. Če je cena preveč dobra, da bi bila resnična, je to znak za alarm. Na primer, Chanelova torbica ne bo nikoli stala manj kot 50 €. Najboljši način, kako dobiti realno ceno, je da preveriš cene podobnih modnih dodatkov na eBayu.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del