Quantcast
Radio1_v_zivo


Čisto veselje v Ljubljani - za pomoč otrokom v stiski
| 25. 1. 2016 8:04
Teden v Zeleni prestolnici Evrope, ko lahko z ločenim zbiranjem odpadnega materiala pomagate otrokom.
Ključne besede:     čisto veselje    Ljubljana    Zelena prestolnica Evrope    Botrstvo    odpadni material    Snaga    Gorenje Surovina
Čisto veselje - pomoč otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

V času, ko je Ljubljana Zelena prestolnica Evrope, lahko Ljubljančani storijo tudi nekaj dobrega za otroke v stiski. V tednu med 25. in 29. januarjem 2016 bodo lahko občani v okviru akcije Čisto veselje na zbirnih mestih ljubljanske Snage in podjetja Gorenje Surovina v posebne zabojnike odložili odpadni material, s tem pa pomagali otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

Označeni zabojniki akcije Čisto veselje za ločeno zbiranje odpadnega papirja, odpadne električne in elektronske opreme, jeklenega odpada ter barvnih kovin bodo postavljeni na osrednji ljubljanski tržnici, v Snaginih zbirnih centrih na Barju (Cesta dveh cesarjev 101) in na Povšetovi 2, v zbirnem centru Gorenja Surovine na Cesti dveh cesarjev 370 ter ob gasilskem domu Črnuče. Informacije o akciji Čisto veselje so objavljene tudi na spletni strani www.cistoveselje.si.

Delovni čas posameznih zbirnih točk:

Osrednja ljubljanska tržnica (bližina Vodnikovega spomenika), Ljubljana
Delovni čas: ob delovnikih med 10. in 15. uro ter v soboto med 9. in 13. uro.

Zbirni center Barje, Cesta dveh cesarjev 101, Ljubljana Delovni čas: od ponedeljka do petka med 6. in 18. uro; ob sobotah do 14. ure.

Zbirni center Povšetova, Povšetova 2, Ljubljana
Delovni čas: od torka do sobote med 11. in 18. uro.

Zbirna točka ob gasilskem domu v Črnučah (Primožičeva ulica), Ljubljana
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro ter popoldne med 15. in 17. uro.

Gorenje Surovina d.o.o., Cesta dveh cesarjev 370, Ljubljana
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 6.30 in 14.30 uro; ob sredah do 18. ure.

 

 

Ves zbrani material bo ob koncu akcije ovrednoten, izkupiček pa namenjen za letovanja otrok in mladostnikov iz socialno šibkih družin.

V lanskem letu so v okviru vseslovenske akcije Čisto veselje zbrali sredstva za počitnice 120 otrok s čustvenimi in z vedenjskimi motnjami. Mnogim so prvič omogočili letovanje, akcija pa bo v pomladnih mesecih znova potekala tudi po vsej Sloveniji.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del