Quantcast
Radio1_v_zivo


9 stvari, ki jih je pametno narediti vsaj ENKRAT na leto
Radio 1 priporoča | 22. 1. 2016 6:19
Tudi ti včasih pozabiš nase?
Ključne besede:     življenje    nasveti    lifestyle

Ob vsem stresu, s katerim se dnevno soočamo v različnih situacijah, lahko človek zelo hitro pozabi na zelo pomembno zadevo - na sebe. Imaš eno življenje, zato ga izkoristi. Upoštevaj naslednjih 9 nasvetov in zagotovo bo v tvojem življenju še več pozitive, smeha in prijetnih občutkov v srcu. 

 

1. Preizkusi nov recept in preseneti najbližje. V pomoč ti je lahko tudi naša tedenska rubrika, Sobotna sladica. Za začetek svetujemo tale recept. :) 

 

 

2. Če si samski/a pojdi na zmenek in pocrkljaj svojo dušo. Smej se in bodi norčav/a. Kdo ve, morda pa srečaš ljubezen svojega življenja. Tukaj pa preveri, če nisi morda predolgo časa samski. ;)3. Preuredi svoje stanovanje, pa čeprav to pomeni, da samo premakneš drevo življenja iz dnevne sobe v spalnico, ali pa pobarvaš steno v predsobi. Kupi nove blazine, kozarce ali pa novo dišavo za dom. 

 

4. Naredi vsaj eno dobro delo za sočloveka. Bodi dobrodelen/a, pomagaj ljudem v stiski, ali gospe čez cesto. Poskusi čim več ljudem narisati nasmeh na obraz, ki je ... nalezljiv! :) Smej se in svet se bo smejal s tabo!  Mnogi so naprimer prijavljali svoje najbližje na Vinjetomanijo in jim pomagali do brezplačno vinjeto! Si predstavljaš njihov nasmeh? :) 

5. Pojdi na potovanje ali skoči na vikend oddih vsaj 50 km ven iz kraja, kjer živiš. Včasih moramo zamenjati svojo lokacijo, da vidimo stvari v drugačni luči, ali pa preprosto zadihamo in si oddahnemo od vsakodnevnih skrbi. 

6. Preživi več kvalitetnega časa s svojimi najbližjimi. Obišči družino, sorodnike in se druži z njimi, pa naj bo to ob ogledu zabavne komedije ali ob družinski večerji, ki jo ti organiziraš vsaj enkrat na leto. 

7. Vsaj enkrat na leto pojdi skozi svoje finance in jih organiziraj. Preveri morebitne prihranke, še vedno pa imaš čas, da se lotiš našega varčevalnega izziva, s katerim lahko privarčuješ celo 1.378 EUR.

8. Zapiši vse pomembne dosežke svojega leta. Ne pozabi na šolske ali službene uspehe, prav tako pa se spomni tudi na vse tiste dogodke, ob katerih si dobil topel občutek pri srcu in so te navdahnili z energijo ter dobro voljo. Če rad fotografiraš, zberi vse fotke v album in osveži spomin na najlepše ujete trenutke. 

9. Odpri svojo omaro in ven pomeči vse, česar ne potrebuješ več. Ja, tudi tiste kavbojke, ki ti že leta niso več prav in se tolažiš, da si le nekaj kilogramov stran od tega, da jih ponovno navlečeš nase. Podari jih komu, ki jih potrebuje in mu tako polepšaj dan. 


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del