Radio1_v_zivo


Plačali bodo le 50 m
| 19. 5. 2010 9:20
Svetniki zadovoljni s sklepom o širokopasovnem omrežju
Ključne besede:     širokopasovno omrežje    občina Krško    Nuša Somrak
svetniki
Občinski svet Krško

Nuša Somrak, podžupanja občine Krško
PRENESI DATOTEKO
o dopolnilu sklepa

V krški občini gradijo širokopasovno omrežje elektronskih komunikacij. Kot je povedala podžupanja Nuša Somrak, je "hrbtenica" oziroma glavni vod že zgrajen z evropskim denarjem. Po prvotnem predlogu občinske uprave naj bi lastne priključke v celoti plačali občani, kasneje pa bi jim strošek za dolžino nad 50 m povrnili. S tem se svetniki pred tednom dni niso strinjali in so sejo prekinili. Za nadaljevanje seje in te točke je občinska uprava pripravila dopolnilo sklepa, ki določa, da se vsi priključki napeljejo 50 m do objekta, torej ostaja strošek lastnika le zadnjih 50 m. Svetniki so torej dosegli svoje, zato so sklep potrdili in točko zaključili.

Projekt širokopasovnega omrežja naj bi bil v krški občini predvidoma zgrajen do leta 2013, vsaj tako je zapisano v občinskem načrtu razvojnih programov. Upajo, da se ne bo zapletlo pri denarju.

Namesto nagrad naj bodo plače stimulativne

Svetniki so pred tednom dni že sprejeli predloge za nagrade ravnateljev osnovnih šol in direktorjev javnih zavodov. Že takrat je padla pobuda, da način nagrajevanja enkrat letno ni najboljši, in se zavzeli za to, da bi pravilnik spremenili. Predtem je namreč veljalo, da je bila glede na uspešno delo plača stimulirana in svetniki menijo, da je bil ta način nagrajevanja bolj pravičen. Kljub vsemu so potrdili predlagano nagrado prejšnjemu direktorju Regionalne razvojne agencije Robertu Ostreliču in še enkrat poudarili, da je pravilnik o nagrajevanju nujno potrebno spremeniti.

Na zadnji seji pa so svetniki tudi potrdili zaključni račun proračuna za leto 2009.