Quantcast
Radio1_v_zivo


Prijeli so preprodajalce heroina
| 15. 1. 2016 14:14
Nekateri med prijetimi so specialni povratniki
Ključne besede:     heroin    preprodajalci    celjski kriminalisti
 heroin
Gram heroina stane od 20 do 40 evrov.

Celjski kriminalisti so razbili še eno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo heroina. Ovadili so 11 ljudi,  starih  od  29  do  42  let. Razen enega, ki je državljan Bosne in Hercegovine,  so  vsi Slovenci. Desetim  osebam  so  odvzeli  prostost, osmim   so v nadaljevanju odredili pridržanje in jih bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Štirje osumljenci so  specialni povratniki, saj so enaka kazniva dejanja izvajali že v  preteklosti.

 

Osumljenci naj bi v slabem letu prodali več kot 10 kilogramov heroina, kar pomeni, da so zanj dobili približno 400 tisoč evrov. Glavni organizatorji trgovine z drogo naj bi bili z Vranskega in Koroške. Kriminalisti so njihovo kriminalno dejavnost spremljali že več kot leto dni, šest mesecev pa tudi prisluškovali njihovim telefonom. Zasegli so jim tudi skoraj 2 kilograma heroina.

 

Osumljenci so s heroinom oskrbovali odvisnike z območja Koroške, Šaleške in Savinjske regije. V povprečju pa naj bi na mesec prodali več kot kilogram heroina, katerega cena za gram se giblje med 20 in 40 evrov.