Quantcast
Radio1_v_zivo


7 tipov prijateljev, ki jih potrebuješ v svojem življenju
Radio 1 priporoča | 15. 1. 2016 11:25
Pravi prijatelji ne dovolijo, da bi počel neumne stvari - SAM!
Ključne besede:     prijatelji    prijateljstvo    življenje

Življenje brez prijateljev bi bilo dolgočasno. Vedno so tam, ko ji potrebujemo, v dobrem in slabem, prav tako pa našemu vsakdanu dodajo tisto popestritev, ki jo potrebujemo. 

Vedno se obdaj z ljudmi, ki rišejo nasmeh na tvoj obraz, če pa imaš v svojem življenju naslednje tipe prijateljev, pa si lahko prepričan/a, da boš živel/a polno in zabavno življenje. :) 

1. Najboljši prijatelj/prijateljicaTa tip prijateljstva deluje skoraj kot pravo partnerstvo. Vedno je ob tebi, pozna te najbolje od vseh in se lahko nanj/nanjo kadarkoli zaneseš. Je iskren/a in tvoj/a največja oboževalec/ka. Verjame vate, tudi ko ti ne in spodbuja vse tvoje skrite in neskrite talente. Navija zate pri vsem, kar počneš in ti to tudi večkrat pove.  

2. Komedijant Smeh je pol zdravja in vsaka, še tako negativna stvar, je 3x lažja, če se ob njej smejiš s prijateljem. Prijatelj komedijant je zabaven, odkritosrčen in gleda na svet izredno pozitivno. Ko misliš, da te prav nič ne more razveseliti ali spraviti v boljšo voljo, je ta tip prijatelja tisti, ki bo prav to tudi storil. Ima nadnaravno sposobnost prebuditi otroka v tebi, hkrati pa te naleze svoje pozitive in težko dolgo časa zadržuješ resen obraz.

3. Brutalno iskren zaupnik/zaupnica in glas razuma


Včasih pride do situacij v življenju, ko preprosto potrebuješ streznitev in moraš slišati kruto resnico. Za to potrebuješ brutalno iskrenega prijatelja, ki te bo streznil in prizemljil na realna tla. Tudi, če vsi ostali prijatelji podpirajo tvoje nerazumne odločitve, jih ta tip prijatelja ne bo. Še več, z lahkoto ti bo odmaknil plašnice z oči in pokazal povsem drugačno sliko, ki se je morda še ne, ali pa nočeš zavedati.

4. Neustrašen adventurist/adventuristka 


Imaš tudi ti kdaj občutek, da si zaradi stresa, vseh problemov in  letanja naokoli, pozabil/a živeti? Za to je tukaj tvoj prijatelj - neustrašen adventurist, ki te zvabi na vse mogoče pustolovščine, kjer pozabiš na dnevne rutine in se prepustiš ... življenju. Če se znajdeš ob 2.uri zjutraj, kako pleseš na mizi sredi nočnega kluba, potem veš, da si s pravo osebo. 

5. Mislec
Sprašuje to o stvareh, o katerih te nihče in te spodbuja, da začneš na svet in vse mogoče težave gledati iz druge perspektive. Veliko razmišljaš o sebi, notranjem miru in o vsem, kar si želiš zase v prihodnosti. Veliko bolj se zavedaš lastne pomembnosti in kdo pravzaprav si. To prijateljstvo je dobro za tvojo dušo in traja celo življenje.  


6. Čisto nasprotje Ljudje smo zanimiva bitja. Vedno se obkrožamo z osebami, ki imajo ista prepričanja in načela kot mi sami in se bolj malo zapletamo z ljudmi, ki so drugačni od nas. S tem sicer ni nič narobe, vendar na tak način spregledamo mnogo različnih vrednot in razmišljanj, ki bi nam lahko v določenih trenutkih razširili obzorja. Težava je predvsem v stereotipih, ki jih ljudje imamo, in predstavljaj si, da ti enega izmed stereotipev poruši ravno prijatelj, ki je tvoje čisto nasprotje. 

7. Sodelavec/sodelavkaSi vedel/a, da preživimo vsaj 50% časa na delovnem mestu? Zato v službi potrebuješ osebo, s katero se lahko pogovarjaš ob avtomatu za kavo, da vsaj malce odmisliš pereče službene zadeve in skupaj poješ malico ter malce pojamraš o šefu in dnevnih težavah. Za ta tip prijateljstva navadno ni značilno, da je aktivno tudi izven službenega okolja, obema je namreč pomembno, da se sprostita in prevetrita glavi ob krajšem pomenku na odmoru za malico. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del