Quantcast
Radio1_v_zivo


Tvoj strah razkriva, kakšna oseba si
Radio 1 priporoča | 12. 1. 2016 11:40
Najgloblje fobije veliko povejo o našem karakterju
Ključne besede:     strah    seznam    psihologija    fobija

Ni ga junaka, ki se bi bal vsaj ene stvari, saj nas strah opozarja na nevarnost in nas ohranja pri življenju. Nekatere strahovi se celo razvijejo v fobije, ki so zakoreninjene v naši podzavesti in se dotikajo osnovnih gradnikov naše osebnosti.

 

Psihologi pravijo, da lahko iz takšnih strahov izvejo veliko o njihovih karakterjih ljudi - preveri, katere so najpogostejše fobije in kaj tvoj strah pove o tvoji osebnosti!

 

 

Te je strah teme?

Si vesela in pozitivna, pa tudi zelo ustvarjalna oseba. Nenazadnje je glavni krivec za ta strah ravno bogata domišljija, saj si v glavi ustvarjaš neverjetne in domiselne scenarije, kaj vse te čaka v temi.

 

 

 

Se bojiš kač?

Za svojo družino in prijatelje bi naredil/a vse, saj si jim zelo zvesta. Ravno zato se tako zelo bojiš kač – zaradi strahu, da se bi kaj slabega zgodilo tvojim bližnjim.

 

 

 

Se bojiš krvi?

Si mirna in osredotočena oseba, ki na svoje telo gleda kot na svetišče. Strah pred krvjo namreč izvira iz strahu, da se bi s tem »templjem« kaj zgodilo.

 

 

 

Te je strah pajkov?

Psihologi so odkrili, da ta strah v veliki meri podedujemo od svojih staršev. Če se bojiš pajkov, si individualist in vodja, saj ta fobija izvira iz podzavestnega strahu, da bo nekdo drugi zasedel tvoj »prestol«.

 

 

 

 

 

Se bojiš klovnov?

Čeprav je poslanstvo klovnov zabavanje ljudi, je ta strah presenetljivo pogost. Izvira iz podzavestnega strahu pred prevaro, ko ne moremo povezati nasmejane maske klovna in občutkov, ki se skrivajo za njo. Ta strah navadno prizadene resne in iskrene ljudi.

 

 

 

Te je strah samote?

Si zelo družabna oseba, ki rada zabava ostale. Ker uživaš v središču pozornosti,  te je najbolj strah ravno osamljenosti.

 

 

 

Se bojiš višine?

Paničen strah pred višino je dediščina evolucijskega boja za preživetje. Višine se bojijo ljudje, ki so umirjeni in se ne marajo spuščati v neznane avanture.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del