Quantcast
Radio1_v_zivo


Planica bo 16. in 17. januarja gostila FIS svetovni pokal v teku na smučeh
| 7. 1. 2016 9:48
Prispevek evropskih sredstev v Nordijski center za uspehe slovenskih športnikov.
Ključne besede:     Planica    FIS svetovni pokal    tek na smučeh    evropska sredstva    Nordijski center
Med svetovno elito bomo navijali predvsem za naša dekleta in fante!

Po štirih letih se v Slovenijo ponovno vrača tekmovanje za FIS svetovni pokal v teku na smučeh. V soboto in nedeljo, 16. in 17. januarja 2016, bodo v Planici, v novem Nordijskem centru, gostili sprinterske preizkušnje za ženske in moške. Planica, ki je po svetu sicer bolj znana po centru za smučarske skoke in polete, je v decembru 2015 dokončala tudi sodobni tekaški stadion s pripadajočimi progami.

Oba sta del skoraj 48 milijonov evrov vrednega projekta Nordijski center Planica, ki je bil večinoma financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, svoj delež pa je prispevala tudi Republika Slovenija. Nov center s svojo bogato ponudbo tako omogoča odlične pogoje za treninge in tekmovanja, ne le za vrhunske in rekreativne športnike, temveč tudi za otroke in mladostnike, ki so usmerjeni v šport. S pomočjo projekta in evropskih sredstev država ohranja tradicijo prireditev v Planici in ustvarja podlago za razširjeno športno turistično ponudbo Kranjske Gore, Gornjesavske doline in Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave turistične destinacije.

Ker je projekt naložba v našo prihodnost, kar je tudi slogan evropske kohezijske politike v Sloveniji, bomo v Planici ne le navijali, temveč preko nagradnih iger in drugih aktivnosti osveščali o pomenu oz. doprinosu evropskih sredstev za Slovenijo.

 

Najprej, v soboto, 16. januarja, bo na sporedu tekma v sprintu v prosti tehniki, v nedeljo, 17. januarja pa ekipni sprinti, prav tako v prosti tehniki. Med svetovno elito bomo navijali predvsem za naša dekleta in fante, na čelu katerih bo naša bronasta tekačica z OI v Sočiju in odlična sprinterka Vesna Fabjan.

Poskrbljeno bo tudi za pestro dogajanje za najmlajše. Planica je namreč tudi letos, t. j. petič zapored, eden izmed številnih organizatorjev iz celega sveta, ki sodeluje v kampanji mednarodne smučarske zveze Svetovni dan snega. Dogodek je namenjen predvsem otrokom, ki se bodo v Planici lahko preizkusili v nordijskih disciplinah. Brezplačno si bodo lahko sposodili opremo in ob spremstvu strokovnega vodstva tekli na smučeh oz. naredili prve korake v smučarske skoke. Eden naših nekdanjih najuspešnejših skakalcev, Franci Petek, bo namreč otrokom na Mini Planici, mobilni mini smučarski skakalnici, pričaral lepote tega športa. Na voljo bo še veliko drugih aktivnosti - sankanje, hokej na snegu, tubing, iskanje izgubljenega zaklada, snežni poligon, pridružili pa se nam bodo tudi otroci z motnjami v razvoju, kar bo tudi del gibanja Specialne olimpijade Slovenije.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko vabi v Planico - obisk prizorišča je za vse obiskovalce brezplačen. Pridete v Planico 16. in 17. januarja 2016!

Podrobnejši program vam je na voljo na spletni strani http://www.planica.si/teki.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del