Quantcast
Radio1_v_zivo


Prvi bolniki v Urgentnem centru Celje
| 30. 12. 2015 9:54
Novi urgentni center v Celju je začel delovati
Ključne besede:     Urgentni center Celje    bolniki    Splošna bolnišnica Celje    prva pomoč
 urgenca
Bolniki zdaj vso pomoč, ki jo potrebujejo, dobijo na enem mestu.

Danes ob 7. uri je začel delovati Urgentni center Celje. V njem je obravnava zagotovljena vsem pacientom, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, tako odraslim kot tudi otrokom. Izjema so le nosečnice po 20. tednu nosečnosti, ki morajo pomoč tudi zdaj poiskati na Ginekološko-porodniškem oddelku.

 

Z odprtjem Urgentnega centra Celje bo Ambulanta za nujno medicinsko pomoč v Zdravstvenem domu Celje v Gregorčičevi ulici 5 prenehala delovati.

 

Ob vstopu v Urgentni center Celje bo za vse paciente opravljen administrativni vpis ter triaža, s katero bodo pacienti razporejeni v 5 skupin stopnje ogroženosti. Ti so različni glede na stopnjo nujnosti obravnave in sicer od 10 do 120 minut. Pacienti z nižjo stopnjo nujnosti bodo razporejeni in obravnavani v ambulantah modro-zelenega sektorja, v katerih bodo delali zdravniki specialisti družinske medicine, pacienti z višjo stopnjo nujnosti pa glede na vrsto obolenja v operativnem ali v neoperativnem traktu urgentnega centra.

 

Ob triažnem pregledu, ki ga opravijo posebej usposobljene diplomirane medicinske sestre, bo vsak pacient prejel oznako oziroma zapestnico s črtno kodo in številko ter barvo nujnosti obravnave, ki se bo izpisovala na monitorjih za obveščanje. Ti so nameščeni v vseh čakalnicah, pacienti pa bodo na njih lahko spremljali vrstni red obravnave v posamezni ambulanti.

 

Urgentni center Celje bo obravnaval tudi otroke in mladostnike. Tudi ti v urgentni center vstopajo skozi skupno vstopno točko, na njej pa bodo usmerjeni glede na potrebno obravnavo. V primeru urgentnih stanj s področja operativnih strok bodo otroci usmerjeni v kirurški trakt, v primeru internističnih urgentnih stanj pa v pediatrični urgentni center. Ta bo imel svoje prostore v prostorih sedanjega bolnišničnega urgentnega centra.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del