LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Čokoladna perverzija z arašidovim maslom

Hitra in enostavna sladica brez pečenja!
Ključne besede: sobotna sladica, čokolada, enostavno, okusno, recepti
Ok, že res, da smo šele dobro zakorakali v leto 2016 in se trudimo v duhu novoletnih zaobljub očistiti svoje telo vseh nemogočih količin hrane in pijač, ki smo jih zaužili v decembru. Pa vendar. Zate imamo preizkus trdne volje ... čokoladna skušnjava, ki bo pobožala tvoje brbončice, ti pa boš s polnimi usti večkrat rekel: "Jutri bom pa res solato!"  Sestavine: 200g piškotov (masleni, polnozrnati, ...) 180g arašidovega masla (120g + 30g + 30g) 70g stopljenega masla 200g temne čokolade Peki papir Pekač 20x20 cm V multipraktiku zmiksaj piškote, 180g arašidovega in še 70g stopljenega masla. Zmes prestavi v pekač mer 20x20 in si pomagaj z rokami in prsti. Ne pozabi na peki papir, da se ti zmes ne sprime na pekač. V vodni kopeli, mikrovalovki ali najnižjem ognju stopi temno čokolado in vanjo vmeša 30g (2 žlici) arašidovega masla.  V drugi posodici stopi 30g arašidovega masla. Najprej na piškotno zmes zlij čokoladno mešanico, nato pa še arašidovo. Z zobotrebcem ali lesen paličico si daj duška in pokaži svojo kreativnost ter poriši zgornjo plast sladice. Čokoladno-arašidna barvna kombinacija bo očarala vse. Še ti boš presenečen. :)  Vse skupaj za 2 uri postavi v zamrzovalnik in postrezi očaranim gostom.