Quantcast
Radio1_v_zivo


Stvari, ki jih moraš narediti pri 30-ih
Radio 1 priporoča | 2. 1. 2016 16:00
... da boš zadovoljen pri 50-ih
Ključne besede:     zdravje    stvari    moraš narediti    pri 50-ih

Naredili so anketo z ljudmi, starejšimi od 50 let. Vprašali so jih, kaj si želijo, da bi naredili v svojih mlajših letih oziroma česa niso naredili in sedaj to obžalujejo. Odgovori so zelo modri, presunili te bodo. Upoštevaj te nasvete, da boš srečen/a v starejših letih.

 

 

1. Prenehaj kaditi!

 

 

 

 

 

Če si začel/a kaditi, takoj prenehaj! Kajenje je drago, ogabno, smrdi in 100 % povzroča zdravstvene težave. Če se hočeš izogniti raku pri 50-ih, prenehaj kaditi zdaj!

 

 

2. Ne jej nezdrave hrane

 

 

"Lahko imaš veliko denarja pri 20-ih, 30-ih, 40-ih, 50-ih ... 90-ih," je zapisala Sireesha Chilakamarri. "Toda ne moreš si kupiti zdravja. Odpovej se hitri hrani že pri 30-ih!"

 

 

3. Obdrži ali popravi odnose s starši, brati in sestrami

 

 

Pomembno je, da se dobro razumeš z družino. Ne samo zato, ker je to lepo in ti daje občutek zavetja, ampak tudi zato, ker imaš vedno najboljšega prijatelja, ko ga potrebuješ.

 

 

4. Maži se s kremo za sončenje

 

 

Cyndi Perlman Fink je zapisala: "Bila sem neumna, nisem poslušala drugih. Če nočete imeti takšnih gub kot jih imam jaz, zaradi prekomernega izpostavljanja soncu, potem se ga izogibajte ali pa se vsaj namažite s kremo za sončenje."

 

 

5. Redno telovadi

 

 

Že sedaj si ustvari aktivno življenje, telovadi, vsake toliko se odpravi teč. Poskušaj biti fit, kolikor se da. Tvoja teža naj bo normalna, to je vsekakor dobro za tvoje telo. 

 

 

6. Varčuj denar

 

 

Verjamemo, da je to precej dolgočasen nasvet, vendar je zelo koristen. S tem si že v mladih letih ustvariš dobro navado zaradi katere se lahko počutiš bolj varnega, ko si starejši.

 

 

7. Naspi se

 

 

Privošči svojemu telesu počitek, saj se tako hitreje regenerira. Najbolje pa je, da hodiš v posteljo ob istem času in se tudi zbujaš ob isti uri.

 

 

8. Neguj svoje zobe

 

 

Vsake toliko obišči zobozdravnika, to ti lahko samo koristi. Popravi škrbine v ustih oziroma karies, takoj, ko se pojavi, saj bo drugače samo še slabše. Najbolje je imeti svoje zobe. :)

 

 

9. Naj te zanima čimveč stvari in vsake toliko naredi kakšno stvar, da premagaš strah


 

Spravi se ven in doživi avanturo svojega življenja! Naredi veliko fotografij, tvegaj kdaj pa kdaj, ustvari spomine ... Pri vsem tem pa vključi osebe, ki jih imaš rad/a. 

 

 

10. Preberi vsaj 10 knjig na leto

 

 

Še nihče ni pri 50-ih rekel, da je škoda, ker ni pogledal še več televizije ali igral video igric. Tvoji možgani vedno rastejo, zato jih treniraj s pomembnimi stvarmi. 

 

 

11. Potuj

 

 

Potovanje te bo spremenilo, saj širi obzorja. S potovanji premagaš marsikateri strah, neprecenljive pa so tudi izkušnje.

 

 

12. Kupi stanovanje/hišo

 

 

Če si le lahko privoščiš kredit, ga vzemi za stanovanje ali hišo. Če ga vzameš pri 30-ih, ga boš pri 50-ih morda že odplačal/a in dom bo tvoj.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del