Quantcast
Radio1_v_zivo


5 trikov, kako preživeti manj časa na telefonu
Radio 1 priporoča | 29. 12. 2015 11:05
Preveri, koliko ur dnevno preživiš z mobilnikom v roki!
Ključne besede:     mobilni telefon    pametni telefon    telefon    trik    nasvet

Se tudi pri tebi kdaj zgodi, da ob večerji vsak od prisotnih gleda v telefon in preverja, kaj zamuja, medtem ko srka vase špaget z bolonjsko omako?  Bodimo iskreni, mobilniki so v naša življenja prinesla praznino in ohladitev pristnih odnosov z najbližjimi. Ta članek te bo šokiral, izvedel boš namreč, koliko časa dnevno posvetiš svojemu telefonu, namesto, da bi bil družaben, oziroma se ukvarjal s čim veliko bolj pomembnim. Zate imamo zato 5 trikov, ki ti bodo pomagali, da boš optimiziral čas na telefonu in užival tudi v realnem in ne le digitalnem življenju.

 

1. Naj te predrami čas, ki ga posvečaš svojemu telefonuPripravi se, to spoznanje te bo šokiralo. Ljudje namreč sploh nimamo občutka, koliko časa dejansko namenimo uporabi našega mobinika. Uporabniki Android telefonov lahko do tega podatka pridete s pomočjo aplikacije Quality Time, iOS uporabniki pa si lahko naložite Moment


2. Izklopi obvestila

Tudi ti vedno, ko zaslišiš pisk Facebook ali Viber obvestila, primeš telefon in preveriš, kdo ti je pisal? In se potem to preverjanje sprevrže v 30 minutno brskanje po internetu in ostalih družabnih omrežjih, ker si pač ravno slučajno zopet na telefonu? Ta problem lahko rešiš tako, da preprosto izklopiš obvestila za aplikacije. To lahko storiš znotraj samih programov. Pomaga pa tudi, da daš telenfon na potiho in na nek odročen kraj, kjer te ne bo mogel premamiti, da bi ga zopet prijel v roke. Saj poznaš tisto, daleč od oči, daleč od srca. :) 

 

3. Telefona ne uporabljaj kot budilko


Telefon nima kaj iskati v spalnici, pusti ga v drugem prostoru in izklopi zvok. Raje se stisni k svojemu partnerju, namesto da preverjaš, kaj je jedla za kosilo tvoja sodelavka, ali pa preberi kakšno zanimivo knjigo. 

4. Pošlji telefon na odmor

Svojemu telefonu večkrat na dan privošči nekaj urni odmor, v tem času pa se ti posveti drugim, prijetnejšim stvarem, druženju z najbližjimi ali razvajanju. Če si eden tistih, ki resnično ne more brez telefona celo uro, potem se tega loti počasi, z nekaj 10 minutnimi odmori. Te odmore potem povečuj in sčasoma bo tudi tebi uspelo. 

 

5. Preživi dan brez telefonaUpaš? Zmoreš? Seveda zmoreš! :) Pokliči tisto prijateljico, ki je nisi že celo večnost in jo povabi na kavo, ali pa pojdi v savno in se razvajaj. Telefon pusti doma, v avtu ali torbici. 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del