Quantcast
Radio1_v_zivo


Jaslice, konji, pesem in košarka
| 24. 12. 2015 13:47
Na Dolenjskem in v Beli krajini bo več različnih prireditev
Ključne besede:     žive jaslice    prireditve    proslava    dan samostojnosti in enotnosti
 Judovska hiša v Semiču
Judovska hiša v Stranski vasi pri Semiču

V Škocjanu bodo spet žive jaslice. Pripravljajo jih fantje iz skupnosti Cenacolo in bodo zaradi zanimive scenografije vredne obiska. Na ogled bodo jutri in v soboto ob 17. in 20. uri ter še na praznih sv. treh kraljev 6. januarja ob 17. uri.

 

V Semiču se pripravljajo na žive jaslice in štefanje. Dnevi okrog Božiča so v tej belokranjski občini še posebej praznični, saj bodo tudi letos v Judovski hiši v Stranski vasi – v čudovitem okolju kraške jame in reke Krupe - postavili jaslice. Na ogled bodo od jutri do nedelje – vsak dan od 12. do 20. ure. V nedeljo ob 13.30 pa se bodo odpravili na tudi na pohod po kraški učni poti, ob 15. uri bo blagoslov jaslic in koncert Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Semič. V soboto pa bo v Semiču »štefanje« - tradicionalen blagoslov konj, ki bo ob 10. uri, ob 17. Uri bo v cerkvi sv. Štefana koncert Mešanega in otroškega pevskega zbora. Zvečer ob 19. Uri pa bo v dvorani Kulturnega centra Semič še božični koncert Tamburaške skupine Dobreč z gostom Otom Pestnerje.

 

Štefanovo bodo obeležili tudi v Šentjerneju. Že vrsto let blagoslov konj pripravlja Prostovoljno gasilsko društvo Dolenja Stara vas. Ob 8.30 bo zbor konjenikov in oblikovanje povorke na hipodromu v Šentjerneju, od koder bodo krenili do cerkve sv. Štefana, kjer bo ob 10.10 blagoslov konj.

 

Novomeška »Pomlad« bo zapela za dober namen. Marsikdo bi prihajajoče praznike najraje prespal, preskočil, saj v stiski, ki jo preživlja, le stežka najde prostor za sanje. Pomladniki so se odločili, da bodo to stisko poskusili omiliti z dobrodelnim druženjem in z mislijo »S polnimi usti se ne da peti, s praznimi pa ne živeti«. Pevci MePZ Pomlad bodo tako jutri ob 19. uri zapeli pred mestno hišo na Glavnem trgu ter zbirali predvsem hrano in izdelke za osebno higieno.

 

Dobrodelni bodo tudi košarkarji. KK Žoltasti Troti so prepričani, da je košarka v svojem bistvu nosilka pozitivnih sprememb v družbi. Košarka bo zato zanje vedno več kot le tekmovanje, verjamemo v ekipni duh in povezanost, ki jo igra sproža. V tem duhu bodo letos že četrtič organizirali Dan dobrodelnega košarkanja. Letošnja prireditev bo potekala pod geslom "Ni ovir za košarko", vsa zbrana sredstva pa bodo namenili Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, in sicer za izgradnjo ruskega kegljišča, nove športne površine društva. Prireditev bo v nedeljo, program se bo začel ob 9.30 v Športni dvorani Marof in bo ob različnih tekmah potekal do 15.30, ko bo podelitev nagrad najboljšim.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del