Quantcast
Radio1_v_zivo


Žive jaslice na Celjskem
| 24. 12. 2015 10:53
Med prazniki si lahko ogledate žive jaslice
Ključne besede:     Jama Pekel    žive jaslice    celjsko območje
 ŽIVE JALSICE
Božično skrivnost vsako leto pripravijo v Jami Pekel.

Turistično društvo Šempeter v Savinjski dolini že tradicionalno v času božiča pripravi prireditev Božična skrivnost v Jami Pekel. Tudi letos se lahko 25. in 26. decembra v čarobnem podzemnem svetu Jame Pekel sprehodite mimo prizorov živih jaslic in prisluhnete praznični glasbi. Oba dneva bodo ogledi med 15. in 18. uro, pri čemer je zadnji vstop v jamo ob 17.30 uri. Za prijetno vzdušje bodo poskrbeli že pred vhodom v jamo, kjer bo otroke pozdravil Božiček s spremstvom, na ogled pa bo tudi razstava malih živali. Vstopnina za odrasle je 6 evrov, otroci do treh let imajo brezplačen vstop, za otroke od četrtega do 14. leta starosti pa je vstopnina 1 evro.

 

Žive jaslice si lahko ogledate tudi v Rimskih Toplicah. Na ogled bodo danes ob 19. in 21. uri pri cerkvi sv. Marjete. V Božičnem Vojniku pa si lahko vsak dan na Škoflekovi in Preložnikovi ulici ogledate jaslice, ki so jih postavili Vojničani.

 

Žive jaslice bodo na ogled tudi na Lipovcu pri Ljubečni, in sicer 25. in 26. decembra ob 18. uri. Božično zgodbo bodo obiskale tudi številne živali, pogreli se boste lahko ob čaju ali kuhanem vinu ter za spomin kupili še unikatne izdelke. Denar od prodaje bo namenjen oskrbi zavrženih eksotičnih in domačih živali v Bioparku Lipovec.

 

V Celju pa pripravljajo mladi župnije Celje – sv. Jožef počastitev Novorojenega Deteta v uprizoritvi živih jaslic s kantato Slovenski Božič. Skladatelj Matija Tomc je skrivnost božične noči prikazal tako, da je v zgodbo vpletel stare božične pesmi in napeve ter jih domiselno povezal v celoto. Slovenski Božič in žive jaslice bodo na ogled na Glavnem trgu 27. decembra ob 19.30 uri in 28. decembra ob 20.30 uri.

 

Že tradicionalno si boste lahko žive jaslice ogledali tudi v Velenju, pod skalo pri cerkvi v Vinski gori, in sicer 25. decembra ob 18. uri. Pred Vilo Mayer v Šoštanju pa bodo žive jaslice na ogled 26. decembra ob 18. uri.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del