Quantcast
Radio1_v_zivo


Medalje tudi za policiste PU Kranj!
| 21. 12. 2015 18:26
Podeljene medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost
Ključne besede:     policija    medalje    policisti    junaki    požrtvovalnost    hrabrost
Prizadevnim policistom so podelili medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost

Generalni direktor policije Marjan Fank in ministrica za notraje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar sta v Policijski akademiji v Tacnu podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost, ki so jih prejeli dva občana, policistka in 14 policistov.

Medalje policije za požrtvovalnost so prejeli tudi:

Boštjan Perko, PU Kranj
Branko Korošec, PU Kranj
Damir Guberinić in Elidijan Hodžić, PU Kranj
Polona Benedik Matko, PU Kranj

Medaljo policije za hrabrost je prejel: Janko Rant, PU Kranj

 

Vodja policijskega okoliša na PP Kranj Boštjan Perko je pomagal pri oživljanju starejšega domačina, ki je negibno ležal na ulici in ni več dihal. Nekaj občanov je poskusilo z masažo srca, sam pa je pohitel v bližnji gasilski dom po defibrilator, s katerim so moškemu nato rešili življenje.

Vodja policijskega okoliša na PP Škofja Loka Branko Korošec je med patruljiranjem ob reki Sori opazil prazen invalidski voziček, ob bližnjem potoku pa njegovega lastnika, ki je ležal že do pasu v blatu. Ker je bil možakar pretežek, da bi mu lahko sam pomagal, je za pomoč prosil stanovalca bližnje hiše. Skupaj sta invalida, ki se je iz minute v minute bolj pogrezal, naposled uspela izvleči iz blata.

Policista na PP Kranj Elidijan Hodžić in Damir Guberinić sta julija iz razgretega avtomobila, parkiranega na vročem soncu pred trgovskim centrom, rešila majhnega, že povsem dehidriranega in življenjsko ogroženega otroka, ki je bil zaklenjen v vozilo in je že izgubljal zavest.

Ko je občanu reka Sora junija odnesla terensko vozilo, sta posredovala policista PP Škofja Loka Janko Rant in Polona Benedik Matko. V avtu sta bila voznik in dva otroka, voda pa je segala že do polovice vozila. Rant je skočil v vodo in skupaj z dvema občanoma nanj privezal »gurtno«, ki so jo na bregu držali policistka Benedik Matkova in nekaj drugih občanov. Tako avta ni odneslo naprej in policist je lahko na varno odnesel najprej otroka, nato pa je na kopno pomagal še vozniku.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del