Quantcast
Radio1_v_zivo


Pravljični Kamnik
| 18. 12. 2015 9:56
Številni dogodki v mestnem jedru Kamnika za pravljično vzdušje
Ključne besede:     Kamnik    praznični december    lučke    silvestrovanje    drsališče
Decembra je Kamnik še posebej pravljičen

Kamnik že žari v neštetih prazničnih lučeh, manjka le še nekaj snega za pravo zasneženo kuliso in ščepec decembrske čarobnosti. Da bo v mestu zares zaživelo pravo pravljično vzdušje, bodo na Zavodu in turizem in šport v občini Kamnik poskrbeli s številnimi dogodki v mestnem jedru Kamnika.

Za vse navdušene drsalce bo letos na voljo kamniško drsališče na prostem, ki bo že drugo leto postavljeno na parkirišču pri Frančiškanskem samostanu. Uradno odprtje drsališča z županom Občine Kamnik Marjanom Šarcem bo v petek, 18. decembra 2015, ob 18. uri, obratovalo pa bo vse do konca zimskih počitnic. Na drsališču bo možna izposoja drsalk in drugih drsalnih pripomočkov, ob sobotah pa bo potekala tudi vodena otroška animacija. Z januarjem se bo začela 12-urna Šola drsanja za otroke, vsak dan po 20. uri pa bo drsališče na voljo za rekreativne igre hokeja.

Glavni trg, kjer stoji osrednja kamniška novoletna smreka, bo v zadnjih dveh tednih leta postal prizorišče številnih dogodkov, ki ga bo med 22. in 31. decembrom, od 15. do 19. ure spremljal tudi božično-novoletni sejem prazničnih izdelkov. Ker prazniki nikoli ne minejo brez dobre hrane na krožnikih, v soboto, 19. decembra 2015, od 8. do 13. ure vabijo na praznično tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, kjer bodo že stalni, pa tudi nekateri novi pridelovalci ponujali lokalne izdelke s katerimi bodo vaši praznični obedi še boljši. V nedeljo, 20. decembra 2015 bo Glavni trg od 14. do 17. ure rezerviran za otroke, ki se bodo ob pomoči nekdanjega vrhunskega športnika Francija Petka lahko preizkusili na mobilni smučarski skakalnici. Namenjena je otrokom med 6. in 12. letom, na njej pa se lahko prav vsi otroci preizkusijo v svojih prvih smučarskih skokih, za njim prilagojen in preizkušeno varen način.

Šestič zapored bo v torek, 22. decembra 2015, potekal dobrodelni novoletni bazar z Vrtcem Antona Medveda Kamnik, letos z naslovom »Lepo mi je, ko...«. Odprtje stojnic bo ob 16.30, med 17.30 in 18. uro pa bo potekal program vrtca, ki ga bosta obogatila Damjana Golavšek in dedek Mraz.

Od 26. decembra dalje se bodo vsak večer na glavnem odru zvrstili številni brezplačni koncerti znanih, pa tudi manj znanih, a nadobudnih glasbenikov, ki bodo popestrili večerno dogajanje.

Sobota, 26. december, od 18. do 21. ure: VEČER ZBOROVSKE GLASBE

MePZ Odmev, PSPD Lira, MePZ društva upokojencev Kamnik, Komorni PZ Šutna

Nedelja, 27. december, od 19. do 23. ure: VEČER MLADIH GLASBENIH SKUPIN

Hulahoop, Koala voice, Kalaia, The Eccentrics

Ponedeljek, 28. december, od 19. do 23. ure: VEČER NARODNO-ZABAVNE GLASBE

Orkester harmonikarjev Cirila Spruka, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel Dor ma cajt, Ansambel Skrivnost

Torek, 29. december, od 19. do 23. ure: VEČER S KVATROPIRCI IN OGNJENIMI MUZIKANTI

Sreda, 30. december, od 19. do 23. ure: KONCERT NUŠE DERENDA Z GOSTI

Ines in Loti ter Jaka in Maks Dolinšek

Na Malem gradu bo v zadnjem tednu leta s predstavo Snežna kraljica gostovala gledališka skupina Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Immortals. Ogledali si jo boste lahko v soboto in nedeljo, 26. in 27. decembra, ob 17. uri in v ponedeljek in sredo, 28. in 30. decembra, kar dvakrat, ob 17. in 18. uri.

Leto pa bodo v Kamniku sklenili s silvestrovanjem na Glavnem trgu in skupaj z županom Občine Kamnik Marjanom Šarcem zaklicali na zdravje novemu, ki prihaja. Ob tem vas bodo od 22. ure daje z živahnimi zvoki zabavali fantje iz Ansambla Domačini.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del