Radio1_v_zivo


Požar ji je vzel družino, a letošnjega božiča ne bo pozabila
Radio 1 priporoča | 11. 12. 2015 10:03
Zgodba deklice, ki je ganila milijone po vsem svetu
Ključne besede:     božič    ganljvo    požar

Majhna Safyre je leta 2013 v požaru izgubila družino, sama pa utrpela hude opekline. Kljub grozni izkušnji, je deklica prava borka, njen vedri duh pa je osvojil milijone ljudi po vsem svetu.

Safyre je ostala brez očeta, sestrice in dveh bratcev, otožen spomin na pretresljivo izkušnjo pa bo ostal za vse življenje. V požaru je bilo kar 75% njenega telesa močno opečenega, izgubila pa je tudi dlan in stopalo. Namesto, da bi uživala v brezskrbnem življenju, je mala deklica zadnji dve leti preživela po bolnišnicah, kjer je prestala več kot 50 operacij. 

Za sedemletno Safyre danes skrbi njena teta Liz Dolder, ki je zaslužna za to, da bo imela njena nečakinja najlepši božič do zdaj. Za deklico je odprla Facebook stran podpore in objavila fotografijo Safyre ob božičnem drevescu, namenjenem temu, da se ga dopolnjuje z voščilnicami. Slika je v hipu postala viralna, ganljiva zgodba se je razširila in vsi so želeli pomagati ter deklici polepšati praznike. 

Ljudje iz vsega sveta so začeli mali borki pošiljati božične voščilnice. V najbolj norih sanjah si ni predstavljala, da jih bo dobila toliko, vsak dan tako lahko obesi po 10 novih na božično drevesce in Safyre ne more skriti navdušenja. "Prepričana sem, da ne veš, kdo sem, a tvoj pogled na življenje in pozitivno neregija me osrečujeta in navdušujeta. Hvala za to." je sporočilo na eni izmed čestitk. 


Če ji želiš tudi ti poslati voščilnico iz Slovenije, lako mali Safyre pišeš na naslov

Safyre Terry

P.O. Box 6126

Schenectady, NY 12306 

USA