Quantcast
Radio1_v_zivo


Vlada prihaja na obisk na Gorenjsko!
| 10. 12. 2015 7:14
V ospredju odprtje Nrodijskega centra Planica in Urgentnega centra Jesenice
Ključne besede:     vlada    obisk    Gorenjska    ministri    Planica
Nordijski center Planica čaka na slavnostno odprtje 11.decembra

Na Gorenjskem bo ta petek cel kup vladnih vozil in pomembnih gostov! Vlada prihaja na obisk. Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu v Planici - na vrhu letalnice bratov Gorišek - udeležili se bodo odprtja Nordijskega centra, zaključno srečanje Regionalni razvojni dialog za Gorenjsko bo v Kongresnem centru Brdo.

Predsednik Vlade dr.Miro Cerar si bo ogledal staro mestno jedro Radovljice, obiskal bo podjetji Domel Železniki in Polycom v Poljanah nad Škofjo Loko.

Državni sekretar iz Kabineta predsednika Vlade Tadej Slapnik bo v Škofji Loki vodil strokovni posvet Socialna ekonomija in ekonomska demokracija – potenciali za kreiranje delovnih mest na Gorenjskem. Državna sekretarka Marija Pukl bo obiskala Dom starejših občanov Tržič.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se bo na Jesenicah srečal z načelniki upravnih enot, s podjetniki in gorenjskimi župani pa v Kranju, obiskal bo tudi medpodjetniški izobraževalni center v Šolskem centru Škofja Loka.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan bo obiskal Bohinjsko sirarno, kmetijo Šubic v Poljanah nad Škofjo Loko in Kmetijsko gozdarsko zadrugo Škofja Loka.

Ministrico za notranje zadeve mag. Vesno Györkös Žnidar pričakujejo na Policijski upravi Kranj.

dr. Dušan Mramor, minister za finance bo obiskal FURS Kranj.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc bo slavnostno odprla Urgentni center Jesenice, obiskala bo še Osnovno zdravstvo Gorenjske v Kranju, kjer se bo srečala z direktorji gorenjskih zdravstvenih domov.

dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport bo obiskala Srednjo šolo jesenice in Višjo strokovno šolo Bled.

dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo si bo ogledal Gorenjsko plažo in križišče pod njo v Tržiču.

Ministrico za kulturo mag. Julijano Bizjak Mlakar pričakujejo v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani, v društvu Subart v Kranju in na delovnem posvetu Zavoda za varstvo kulturne dediščine v Kranju.

Lidija Stebernak z Ministrstva za okolje in prostor bo odprla merilno postajo Jezersko v projektu BOBER.

Alenka Smerkolj, ministrica brez resorja za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo bo obiskala Tržič in si ogledala čistilno napravo GORKI v Kranju.

Gorazda Žmavca, ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu čakajo tri delovna srečanja (v Žirovnici, Kranju in Cerkljah) na temo Čezmejno sodelovanje.

 

Če želite koga srečati, tu je točen program obiska na Gorenjskem.

http://www.vlada.si/fileadmin/dokumenti/si/Sporocila_za_javnost/2015/vlada_na_Gorenjskem_-_program_9.12..pdf

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del