Quantcast
Radio1_v_zivo


10 razlogov, zakaj je december najboljši mesec v letu
Radio 1 priporoča | 8. 12. 2015 14:38
31 dni veselja in praznične razposajenosti
Ključne besede:     december    veseli december    prazniki    veselje


December je čaroben mesec. Mesta se odenejo v pravljične lučke, po radiu že vrtimo tvoje najljubše praznične pesmi, centri mest pa že dišijo po cimetu, klinčkih in kuhanem vinu. Praznični december ima to čarobno moč, da še tako hladnega človeka ponese nazaj v brezskrbno otroštvo in pričara smeh na obraz. 


Preveri še ostalih 10 razlogov, zakaj je december najbojši mesec v letu:


1. Dajemo in sprejemamo darila Brez daril v tem prazničnem času ne gre. Vedno je lepo prejeti kakšno malenkost, še lepše pa jo tudi dati, sploh če veš, da je prejemnik darila vesel. Ljudje še vedno najraje prejemamo pozornosti, za katere vemo, da se je tisti, ki nam jih podarja, zanje potrudil. Premisli torej o kakšni malenkosti, ki jo narediš sam in za katero veš, da bo prišla prav tvojemu najbližjemu in mu narisala nasmeh na obraz. 


2. Božični filmi, pesmi in lučke


 

Kamorkoli greš in kjerkoli si, težko uideš božičnim pesmim kot so Last Christas od WHAM ali pa slovenske zimzelene Bele snežinke. Glasbo spremlja na tisoče prazničnih luči, ki v tebi prebujajo otroka in spomin na brezskrbno otroštvo.

3. Počitnice

Najlepše je vzeti proste dneve v službi ravno v času praznikov, sploh če imaš doma šolarja, ki ima šolske počitnice. Žal pa nimajo vsi možnosti dopusta v tem kaotičnem decembrskem poslovnem času, ko podjetja lovijo vse mogoče roke.  Spremljaj našo spletno strani, kjer redno objavljamo, kje se kaj dogaja, v popoldanskem času, kot tudi čez vikend. :) 


4. Posebni božični alkoholni zvarki in dišeči napitki
Če po centrih mest diši po kuhanem vinu, se v pisarne kaj hitro v decembru zavleče tudi vonj pa rumu, viskiju in posebnih domačih likerjih, s katerimi radi nazdravimo. Preveri recepte, ki jih preverjajo naši jutranjiki: nazadnje so preverili, kakšen je okus tigrovega mleka. Klikni SEM. :) 


5. Poljubčki pod omelom 

 

 

Kdo ne mara sladkih poljubčkov? Zanje niti ne potrebujemo božičnega omela, le najbližjega, ki ga močno stistnemo v objem in do onemoglosti "polupčkamo". December je čas, ko se je potrebno ustaviti in se zahvaliti za vse, kar imamo pa naj bo to zdravje, ljubezen, družina, služba, vse od naštetega. Pristni objemi in nežni poljubi v soju prazničnih luči pa romantiko in povezanost le še poglabljajo. 


6. Zabava in dobra družba
Veseli december. 31 dni razposajenosti in igrivih nasmehov. Druženje s prijatelji, ki se največkrat zavleče pozno v noč in zabavne službene novoletne zabave, ki so navadno kar med tednom, naslednji dan v pisarni pa velikokrat prežvečen stavek: "Jaz ne pijem več!" :)

7. Če si brez službe: najboljši mesec za pričetek tvojega iskanja službe
Glede na mnoge raziskave in statistike aktivnih iskalcev zaposlitve, se v decembru (tako kot v poletnih mesecih) veliko brezposelnih odloči, da bo z iskanjem službe pričel z januarjem, kar pušča veliko manevrskega prostora zate, ker je manj konurence na trgu dela. 


8. Zaključek enega obdobja in pričetek novegaMogoče leto 2015 ni bilo tvoje leto. Nič hudega, leto 2016 je pred vrati in možnosti za izboljšavo imaš kar 365 dni! 

9. Novoletne zaobljube


Brez njih ne gre. Vsakega decembra si rečemo, da bomo v prihodnjem letu hujšali, nehali kaditi, bili prijaznejši in strpnejši. A kljub temu, da nam ponavadi večina novoletnih zaobljub spodleti, so vseeno zabavne in dajeju decembru poseben čar. 10. Sneg in zimke radostiNe izgubi otroka v sebi. Okepaj svoje najbližje in naredi snežaka. Nasmej se in naj bo na tvojih ustnicah čim večkrat božična melodija. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del