Quantcast
Radio1_v_zivo


Poišči nabiralnik Dedka mraza
| 8. 12. 2015 8:33
V Radovljici v veselem decembru orientacijska tematska dogodivščina
Ključne besede:     Radovljica    december    dedek mraz    praznični sejem    turizem
Poišči nabiralnik Dedka mraza v Radovljici. Foto Miha Horvat, Turizem Radovljica

Tudi letos Turizem Radovljica v starem mestnem jedru Radovljice vsak petek, soboto in nedeljo v decembru organizira Praznični sejem s spremljevalnim programom. Letošnja novost je orientacijska tematska dogodivščina Poišči nabiralnik Dedka Mraza.

Prireditve, ki se v času sejma odvijajo v starem mestnem jedru, so namenjene predvsem otrokom. Prikupno mestno jedro Radovljice namreč brez velike gneče omogoča prijetno doživetje za vso družino in želi družinam in otrokom nuditi pristno doživetje praznikov. Med prireditvami so ustvarjalne delavnice, obisk pravljičnih konj, ki jih otroci lahko tudi zajahajo, obisk bernskih planšarskih psov z vozički, v katerih se lahko vozijo predšolski otroci, ulične in gledališke predstave.

Družine lahko Radovljico obiščejo tudi z vlakom, saj se železniška postaja nahaja tik pod starim mestnim jedrom. Radovljico so tudi Slovenske železnice izbrale za enega od sedmih krajev, v katera na praznična doživetja vabijo z vlakom.

Zadnji vikend decembra pa bo tudi letos Radovljico obiskala Ana Snežna. Kot del decembrskega festivala uličnega gledališče Ane Mraz se bodo v Radovljici ustavile predstave Deklica z vžigalicami (Slovenija), Knäcke snema film (Nemčija) in El Diabolero (Avstrija).

Posebnost letošnjega decembra je družinska orientacijska dogodivščina po starem mestnem jedru. Nastala je v sodelovanju Turizma Radovljica in Pagon Športa, njen namen pa je, da otroci na igriv način spoznajo zanimivosti mestnega jedra ter na koncu pridejo do nabiralnika Dedka Mraza. Pot krasijo simpatične ilustracije domačina Matjaža Arnola, na sedmih točkah pa se otroci srečajo z Antonom Tomažem Linhartom, Josipino Hočevar, Cenetom Avguštinom ter Ivanom Vurnikom, obiščejo razgledno točko ter star baročni park in mestni jarek. Na vsaki točki jih čaka naloga, s katero spodbujajo opazovanje okolice ter odtisnejo žig na zgibanko. Pot se prične v TIC Radovljica, kjer prejmejo zgibanko za dogodivščino, ki traja nekje med 30 in 45 minut.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del