Quantcast
Radio1_v_zivo


Tržiški turizem raste in zaposluje
| 8. 12. 2015 7:38
Nov image katalog in nova turistična spletna stran
Ključne besede:     Tržič    turizem    pot    Dovžanova soteska    Gorenjska plaža    Zelenica
Image katalog - s krovno turistično zgodbo Tržič - gorsko kraljestvo zgodb in čudes

Borut Sajovic, župan občine Tržič
PRENESI DATOTEKO
Tržič na področju turizma čaka lepa prihodnost!

Občina Tržič je na podlagi celostne grafične podobe tržiškega turizma "Tržič. Razkošje poti. Izberi svojo" vzpostavila turistični spletni portal www.visit-trzic.com in pripravila image katalog.

Razveseljivi so tudi podatki o obiskanosti kulturnih in drugih znamenitosti v občini in številu nočitev, ki se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečalo za slabih 42 %. Med turističnimi znamenitostmi je bila najbolje obiskana Dovžanova soteska.

"Tržiški turizem raste in zaposluje. Zadovoljni in opogumljeni smo z opravljenim delom, v prihodnosti pa si želimo še več. Slika tržiškega turizma dobiva nek okvir, znotraj katerega je tudi predstavitev image kataloga. Nekajletno delo se obrestuje. Tri tematske poti, obnova koče na Zelenici, turistični vodnik, brezplačen internet v mestnem jedru, odlična sezona na Gorenjski plaži. Povečale so se nastanitvene kapacitete v občini. Prepričan sem, da Tržič na področju turizma čaka lepa prihodnost. Pogoje in danosti imamo, manjka tiste osebne in zasebne podjetnosti, zato na tem področju pomagamo tudi s subvencijami in razpisi", je povedal Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Osrednji cilj nove turistične spletne strani je, da si obiskovalec sam sestavi svoj obisk. Celotne poti ali posamezne znamenitosti, prireditve, gostinsko ponudbo in namestitve si lahko dodaja na poseben seznam, kot bi dodajal izdelke v košarico. Za lažjo odločitev in izbiro je glavni poudarek na različnih poteh, na katere se lahko poda in na katerih spozna Tržič in njegove naravne ter kulturne znamenitosti, ponudbo kulinaričnih storitev in namestitev.

V image katalogu je glavni poudarek na zgodbah in fotografijah. Poleg tematskih poti so predstavljene tudi pomembnejše znamenitosti in zanimivosti ter možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Katalogu je dodan vložni list, na katerem so navedeni ponudniki go stinskih in namestitvenih kapacitet, planinske koče, domovi in planšarije ter ponudniki prostočasnih aktivnosti.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del