Quantcast
Radio1_v_zivo


Urgentni center Jesenice bo že ta teden sprejel prve paciente!
| 7. 12. 2015 13:18
Za radovedne na dan odprtja v petek dan odprtih vrat novega Urgentnega centra
Ključne besede:     urgentni center    Jesenice    zdravje    urgenca
Celoten strošek investicije za gradnjo UC Jesenice znaša več kot 8 milijonov €

V petek bosta nove prostore urgentnega centra Jesenice predala namenu ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in direktor bolnišnice Janez Poklukar. Po otvoritvi ob 12.30 bodo vse do 17. ure vrata Urgentnega centra Jesenice odprta za vse obiskovalce, obenem bodo na stojnicah potekale predstavitve zdravstveno-vzgojnih vsebin in meritve krvnega sladkorja. Možen bo ogled vseh prostorov - vključno z operacijskim blokom - ter reševalno vozilo Zdravstvenega doma Jesenice.

Enota za nujno medicinsko pomoč SB Jesenice se bo iz vojaške bolnišnice v nove prostore preselila 12. 12. 2015. Sprva še ne bo bistvenih sprememb v organizaciji dela, saj dokončna kadrovska sestava mreže urgenitnih centrov še ni določena. Sedanja ekipa - 11 diplomiranih medicinskih sester, 16 tehnikov zdravstvene nege, 2 zdravstveni administratorki in po 2 zdravnika dnevno - bo prvih nekaj tednov v novem UC delovala poskusno, predvidoma po novem letu se jim bo pridružila ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Jesenice. To pomeni, da za paciente zaenkrat še ne bo bistvenih sprememb, šele po selitvi ekipe NMP iz ZD Jesenice bo obravnava vseh urgentnih pacientov potekala v UC Jesenice.

Glavne pridobitve UC Jesenice so: reanimacijski prostor, prostor za urgentni CT, opazovalnica, triažni prostor, 5 ambulant, šivalnica, prenovljeni urgentni operacijski blok z dvema operacijskima dvoranama in seveda medicinska oprema na čelu z dvema novima digitalnima RTG aparatoma. Stara urgenca je premogla le 350 m2, vojaška bolnišnica 450 m2, površina novega UC meri 1.400 m2, kar je zagotovo velika pridobitev za zaposlene in še posebej za paciente.

Od pomladi je ekipa urgentne službe v SB Jesenice delovala v vojaški bolnišnici »ROLE«, ki pa bo ostala na dvorišču bolnišnice v pripravljenosti, za primer kakršnih koli težav v začetnem obdobju obratovanja novega UC Jesenice še do sredine maja 2016. Namreč, ob dani možnosti s strani Ministrstva za obrambo RS za njeno nadaljnjo uporabo, SB Jesenice želi z njeno ohranitvijo dodatno poskrbeti za varnost svojih pacientov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del