Radio1_v_zivo


Radio 1 priporoča | 5. 12. 2015 7:30
Sobotna sladica: Hruške z mascarponejem
Preprost recept za vrhunsko sladico
Ključne besede:     recept    sladica    video    preprosto
Preprost recept za sladko soboto

Med in cimet pričarata praznično vzdušje!


POTREBUJEŠ:


3 večje hruške
2 žlici masla
1/2 skodelice medu
225 g sira mascarpone
2,5 dl smetane za stepanje
2 žlici vaniljevega ekstrakta
3 žlici nesoljenih pistacij
1 žlica cimeta


PRIPRAVA:


Pečico zgrej na 175° C


Hruške razreži na polovice in odstrani koščice. Položi jih na pekač in v sredico vsake položi žličko masla ter jo polij z medom. Peci 30 - 35 minut.


Stepi smetano in ji dodaj vaniljo in mascarpone. Zmes nežno premešaj z kuhalnico.


Pečene hruške obloži z kremo, jo posuj s pictacijami in cimetom ter prelij z medom.


Pa dober tek! :)