LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Sobotna sladica: Hruške z mascarponejem

Preprost recept za vrhunsko sladico
Ključne besede: recept, sladica, video, preprosto
Med in cimet pričarata praznično vzdušje! POTREBUJEŠ: 3 večje hruške2 žlici masla1/2 skodelice medu225 g sira mascarpone2,5 dl smetane za stepanje2 žlici vaniljevega ekstrakta3 žlici nesoljenih pistacij1 žlica cimeta PRIPRAVA: Pečico zgrej na 175° C Hruške razreži na polovice in odstrani koščice. Položi jih na pekač in v sredico vsake položi žličko masla ter jo polij z medom. Peci 30 - 35 minut. Stepi smetano in ji dodaj vaniljo in mascarpone. Zmes nežno premešaj z kuhalnico. Pečene hruške obloži z kremo, jo posuj s pictacijami in cimetom ter prelij z medom. Pa dober tek! :)