Quantcast
Radio1_v_zivo


V Zasavju to soboto Zimski jamatlon
| 4. 12. 2015 12:05
Adrenalinska preizkušnja jamatlon je najbolj nora dogodivščina te zime
Ključne besede:     Zasavje    jamatlon    adrenalin    rudnik    zimski jamatlon
Iz arhiva jamatlona. Foto Zasavski tednik

Marko Planinc iz ekipe Zimskega jamatlona
PRENESI DATOTEKO
Jamatlon je enkratna pustolovščina

335 jamatloncev v 96 ekipah se bo 5. decembra preizkusilo v najbolj nori dogodivščini to zimo – Zimskem jamatlonu 2015.

Jamatlon je adrenalinska preizkušnja, ki poteka po petkilometrski progi od Ajnzerja v Trbovljah do Barbara vpadnika v Hrastniku. Jamatlonce na poti čakajo ovire, kot so vozički, raztreseno železje, porušeni leseni podporniki, blato, tema in jamski škrat Perkmandeljc. Na Jamatlonu sodelujejo ekipe, sestavljene iz dveh do pet članov.

V jamski preizkušnji se bodo pomerili tudi predstavniki zasavskih občin, župan Hrastnika Miran Jerič, župan Zagorja Matjaž Švagan in podžupan Trbovelj Tadej Špitalar. Seveda vsak v svoji ekipi.

Jamatlon na inovativen način uporablja rudniško infrastrukturo, ki po zaprtju rudnika ne služi prvotnemu namenu. Na ta način želimo rudarstvo v zasavskih premogovnikih predstaviti z različnih plati in ga tako približati sedanjim in bodočim generacijam. V pristnem okolju, v katerem so vsakodnevno delali zasavski rudarji, udeleženci Jamatlona doživljajo nepozabno rekreativno izkušnjo.

Za izziv Jamatlona ni treba biti vrhunsko fizično pripravljen, ob progi je za varnost dobro poskrbljeno. Udeležence usmerjajo izkušeni rudarji, na voljo je tudi njihova visoko usposobljena reševalna enota. Proga je v celoti zavarovana in obokana.

Po končani preizkušnji v rudniku bo ekipa organizatorjev v veliki rudarski kopalnici (vašhavi) pripravili še zanimiv koncert za vse udeležence in njihove spremljevalce. Nastopile bodo glasbene skupine Kumske punce, Baby Octopus in premierno Fossily band. Potekalo pa bo tudi tekmovanje Met bata škornja čez glavo v kuolmkišto.