Quantcast
Radio1_v_zivo


Kdaj se je pametno tuširati?
Radio 1 priporoča | 2. 12. 2015 6:30
Prišli smo do dna večnemu vprašanju
Ključne besede:     tuširanje    zjutraj    zvečer

Se tuširaš zjutraj ali zvečer? 

Nekateri pravijo, da se je najboljše tuširati zvečer, spet drugi trdijo, da zjutraj.

 

 

Zjutraj se tuširaj, če ...

 

Imaš mastno kožo 


Očitno je tuširanje zjutraj dobro zate, če imaš masten tip kože, saj se maščoba razgradi čez noč. Tako si s tuširanjem zjutraj očistiš pore, ki so se "zamašile" ponoči.

 

Si kreativna oseba

 

Pravijo, da je tuširanje kot meditacija, ker smo takrat sproščeni, saj tvoji možgani vstopijo v alfa valovanje, takrat se ti tudi porodijo najboljše ideje. Torej, če se tuširaš zjutraj (pred službo), morda dobiš kakšno dobro idejo.

 

Imaš težave s prebujanjem

 

Če si zjutraj kot zombi, ko se zbudiš, je tvoja najboljša rešitev tuš. Študije so pokazale, da te tuširanje zjutraj prebudi in pospeši tvoj metabolizem. Če pa imaš povrh vsega še mrzlo vodo na koncu tuširanja, si prebujen še cel dan.   

 

 

 

 

 

Zvečer se tuširaj, če ...

 

Težko zaspiš. Če ti tuširanje pomaga zjutraj pri zbujanju, ti zvečer pomaga lažje zaspati. Hitra ohladitev, ko prideš izpod tuša, naj bi te malce uspavala.

 

Imaš suho kožo 


Če je tvoja koža bolj suha kot mastna, je priporočljivo, da se stuširaš zvečer, ko prideš iz službe. Tuširanje zjutraj z gelom je priporočljivo samo za tiste z mastno kožo in ne toliko za tiste s suho. 

 

Želiš ohraniti čiste rjuhe

Ni preveč higiensko, če se spraviš v posteljo po celem dnevu v službi brez, da bi se stuširal. Po celem dnevu dela si prepoten, poln si tudi bacilov, zato je priporočljivo pred spanjem. 

 

Priporočljivo se je tuširati zvečer tudi, če imaš takšno službo kjer delaš fizično in se umažeš. Tudi če morda delaš v pisarni in uporabljaš javni prevoz - vlak, avtobus - je dobro, da se znebiš smoga s svojega telesa, saj ti maši pore.