Quantcast
Radio1_v_zivo


Veseli december tudi na Ljubljanskem gradu
| 30. 11. 2015 10:23
3. decembra Ta veseli dan kulture
Ključne besede:     veseli december    Ljubljanski grad    kultura    razgled
Tudi na Ljubljanskem gradu so prižgale praznične luči.

Janja Rozman Raubar, Ljubljanski grad
PRENESI DATOTEKO
Praznični program na Ljubljanskem gradu

Tudi na Ljubljanskem gradu so se prižgale praznične luči. Za december so pripravili kar nekaj dogodkov, s katerimi si želijo pričarati praznično vzdušje.

Jaslice, ki jih postavljamo v Grajski kapeli sv. Jurija, so lesene skulpture v naravni velikosti in so delo Mira Rismonda. Božične pesmi v izvedbi Komornega zbora Gimnazije Ledina ob prizorihiz živih jaslic bodo zazvenele na dveh dogodkih, ki so ju poimenovali Božična skrivnost. Pravo praznično vzdušje bo z izborom božičnih gospelov, najlepših slovenskih in angleških zimzelenih melodij ter priljubljenih filmskih uspešnic pričaral dovršen glasbeni nastop skupine VOX ARSANA s poudarkom na sodobnem večglasnem petju. Sezono tematskih plesnih večerov bodo sklenili z Božičnim plesom. Praznični čas je za mnoge čas veselih trenutkov, obdarovanja in iskrenih želja. Je pa tudi čas, ko lahko z drobnimi dejanji pomagamo najbolj ranljivim. Zato so v sodelovanju z UNICEF-om Slovenija pripravili humanitarno razstavoUNICEF-ove Punčke iz cunj  Vabljeni v Peterokotni stolp. Svojo željo za prihajajoče leto pa ob obisku Ljubljanskega gradu lahko napišete na»Zid želja« pred Kazematami.

Ker se najlepši pogled na praznično okrašeno Ljubljano ponuja z Razglednega stolpa, bo od 1. decembra do 6. januarja v večernem času med 19. in 21. uro na voljo vstopnica samo za Razgledni stolp.
Decembra podaljšujejo tudi odpiralne in obratovalne čase: grad bo odprt med 10. in 22. uro, v tem času bo obratovala tudi tirna vzpenjača, grajske vsebine pa bodo na ogled med 10. in 19. uro.

Ljubljanski grad se vključuje tudi v vseslovesnko praznovanje Prešernovega rojstnega dne in v četrtek, 3.decembra na Ta veseli dan kulture ponujajo brezplačen ogled vseh grajskih vsebin.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del