Quantcast
Radio1_v_zivo


Novi direktor TEŠA
| 26. 11. 2015 9:59
Termoelektrarno Šoštanj bo od decembra naprej vodil Arman Koritnik
Ključne besede:     Termoelektrarna Šoštanj    Arman Koritnik    Matjaž Eberlinc    HSE
 TEŠ
V Termoelektrarni Šoštanj se je v zadnjih letih zamenjalo veliko direktorjev.

Holding Slovenske elektrarne je za novega direktorja Termoelektrarne Šoštanj s 1. decembrom za štiri leta imenoval Armana Koritnika. Koritnik, ki bo na tem položaju nasledil Matjaža Eberlinca, je bil kot najbolj kompetenten kandidat izbran s pomočjo mednarodne kadrovske agencije.

 

Kot so pojasnili v HSE, njegove karierne in poslovne izkušnje zajemajo področja finančne sanacije podjetij, optimizacije poslovanja in poslovnih procesov, reorganizacije in uvajanje informatizacije v poslovanje, priprave strateških poslovnih načrtov ter globalnega marketinga, bogate izkušnje pa ima tudi na področju upravljanja človeških virov. Arman Koritnik je leta 1990 diplomiral na Višji pravni šoli ter kasneje leta 2005 na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, ker je leta 2008 pridobil naziv magister pravnih znanosti. Trenutno opravlja doktorski študij s področja financ na Pravni fakulteti v Mariboru. Med drugim je bil zaposlen v družbi Omnikom in Actual I.T, kjer je pot začel kot vodja pravne službe, jo nadaljeval na mestih direktorja splošnih služb, bil je glavni izvršni direktor z nalogo reorganizacije in sanacije poslovanja podjetij v skupini, bil je direktor financ, računovodstva in kontrolinga in tudi direktor hčerinskih družb Actual BH Sarajevo in Actual HR Žminj-Hrvaška. Od marca 2014 je bil predsednik uprave Skupine Actual.

 

Matjaž Eberlinc, ki je Termoelektrarno Šoštanj vodil od novembra lani, bo z decembrom zaposlen v družbi HSE, kjer mu je delovno mesto v času vodenja Teša mirovalo.