Quantcast
Radio1_v_zivo


Pogrebnik krivdo zanika
| 25. 11. 2015 15:17
V Črnomlju se je začelo sojenje za skrunitev pokojnikov
Ključne besede:     pogrebnik    skrinitev trupel    Črnomelj    sojenje
 Boštjan Malerič na sodišču v Črnomlju
Boštjan Malerič na sodišču v Črnomlju

Marca letos so se po Beli krajini začele širiti govorice, da naj bi Pogrebno podjetje Miklavž oziroma njegov lastnik Boštjan Malerič pokopaval prazne žare, trupla pokojnikov naj bi več dni hranil v garaži in jih nato po več skupaj vozil na kremiranje. O tem naj bi policijo obvestila Maleričeva nekdanja žena Rozalija Gršič. Da res preiskujejo kaznivo dejanje v enem od pogrebnih podjetij, so takrat na policiji potrdili.

 

Kriminalistom je očitno uspelo zbrati dovolj dokazov, zato so na tožilstvo podali ovadbo. Da je ta utemeljena, je presodilo tudi tožilstvo in zadeva se je znašla na Okrajnem sodišču v Črnomlju. Obtožnica tako Maleriču očita skrunitve posmrtnih ostankov treh pokojnikov - Avguština Madroniča na Sinjem vrhu ter Milana Pence in Marije Žugečič v Vojni vasi. Pogrebi naj bi se zgodili le z okrasnimi žarami brez pepela, žare s pepelom brez okrasnih žar naj bi Malerič v grobno nišo vstavil kasneje.

 

Danes se je začelo sojenje, prvi je dobil besedo obdolženi, ki v svojem zagovoru krivde ni priznal. Dejal pa je, da je bila zakonita zastopnica v podjetju tudi nekdanja žena Rozalija Gršič, ki je bila tam v službi še potem, ko sta bila že ločena. Prepričan je, da ga je ovadila iz maščevanja in da bi lahko prevzela pogrebne storitve v Črnomlju, saj je kasneje tudi sama registrirala pogrebno dejavnost.

 

Kronske priče Gršičeve danes ni bilo na sodišče, tudi opravičila se ni. Kriminalist, ki je bil pri preiskavi na pokopališčih, je potrdil, da so bile v grobovih res najdene samo navadne žare brez okrasnih. Pričali so tudi svojci pokojnikov, ki nepravilnosti niso opazili, prav tako jih nista opazila dva zaposlena. Obravnava se bo nadaljevala januarja.