Quantcast
Radio1_v_zivo


V Boštanju prenovili šolo
| 25. 11. 2015 10:13
Z energetsko obnovo bo varčnejša, prijaznejša in lepša
Ključne besede:     Boštanj    šola    nova okna    streha    fasada
 Svečana otvoritev prenovljene OŠ Boštanj
Učencem sta ob rezanju traku zaploskala predsednik države Pahor in župan Ocvirk. (Foto: Občina Sevnica)

V Boštnaju so včeraj popoldne s posebno slovesnostjo tudi uradno odprli prenovljeno osnovno šolo. Z energetsko obnovo so zamenjali kritino na stavbi, okna in žaluzije ter po vseh sodobnih standardih izolirano fasado. Naložba je znašala 450 tisoč evrov, večina je evropskega denarja. Zaenkrat se ogrevajo na plin, zamenjava z bolj varčnim energentom jih še čaka. Takrat bodo prihranki še večji, že sedaj pa pričakujejo, da bodo stroške znižali za približno 30 odstotkov, je povedala ravnateljica Vesna Vidic Jeraj.

 

Pohvalila je prizadevanje občine Sevnica, da je finančno poskrbela tudi, da so bile odpravljene še nekatere druge pomanjkljivosti, ki so se pokazale zaradi dotrajanosti stavbe.Tako so s prenovljeno šolo korak bližje k manjšemu onesnaževanju okolja, prijetnejšemu bivanju učencev in zaposlenih, prispevajo pa tudi k lepšemu izgledu kraja.

 

Z energetskimi sanacijami šol, novogradnjo šole v Tržišču, novo telovadnico v Šentjanžu in dvema novima vrtcema v Sevnici in Krmelju, bodo v letu 2016 zaključil intenzivni investicijski cikel na področju družbenih dejavnosti v sevniški občini, pa je pudaril župan Srečko Ocvirk.

 

Na včerajšnji svečani otvoritvi je bil častni gost predsednik države Borut Pahor, ki se je v nagovoru zahvalil županu Ocvirku za uspešno izvedbo projekta, izrekel pohvalo ravnateljici in učiteljem za vestno in predano opravljanje poslanstva vzgoje in izobraževanja. Nagovoril pa je tudi učence kot bodoče generacije, na katerih bo temeljil razvoj, in poudaril, da je pomembno, da otroci radi pridejo v šolo in se naučijo živeti kot osebnosti, ne le zase, ampak tudi za druge.

 

OŠ Boštanja letos obiskuje 237 učencev, ima 33 zaposlenih, v šoli pa gostujeta tudi dve enoti sevniškega vrtca s štirimi zaposlenimi.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del