Quantcast
Radio1_v_zivo


Ne sovraži jih, čeprav so mu vzeli ljubezen življenja!
Radio 1 priporoča | 20. 11. 2015 16:03
Ganljiva izpoved moškega, ki je v terorističnem napadu izgubil ženo
Ključne besede:     teroristični napad    ubili    žena    ganljiva    izpoved
Vir: today.it

Mož ženske, ki je bila ubita v terorističnih napadih v Parizu, je napisal ganljivo sporočilo "ljubezni svojega življenja" in ji obljubil, da bo njunega 17-mesečnega sinčka vzgajal sam - srečen in svoboden.

 

Antoine Leiris

 

Antoine Leiris je potem, ko je izvedel, da je bila njegova žena Helene Muyal-Leiri ena izmed 89 žrtev petkovega napada na koncertu v Bataclanu, na Facebooku zapisal čustveno sporočilo.

 

Gospod Leiris, ki je svojo 35-letno ženo spoznal pred 12 leti, je napadalcem sporočil, da jim ne bo dal tega zadovoljstva, da bi jih sovražil, saj si tega ne zaslužijo.

 

 

Njegovo čustveno sporočilo na Facebooku, ki je zaokrožilo po svetu:

 

»V petek si vzel življenje izjemnemu bitju, ljubezni mojega življenja, materi mojega otroka. A mojega sovraštva ne boš dobil. Ne vem, kdo si, in tudi ne želim vedeti. Zame ste mrtve duše. 

Če nas je bog, v imenu katerega tako slepo ubijate, ustvaril po svoji podobi, potem je vsaka krogla v telesu moje žene rana v njegovem srcu.
Ne bom ti dal tega darila, sovraštva.
Si želiš, da me je strah, da dvomim o svojih kolegih someščanih? Da žrtvujem svojo svobodo za varnost? Izgubil si.
Danes zjutraj sem jo videl po vseh teh dneh čakanja. Bila je tako lepa, kot je bila v petek. Tako lepa, kot pred 12 leti, ko sem se noro zaljubil vanjo.
Sem obupan in žalujem. To malo zmago ti priznam. Ker vem, da bo ona z nami vsak trenutek. Ker vem, da se bova spet srečala v raju svobodnih duš. Kamor ti nikoli ne boš mogel.
Samo dva sva, moj sin in jaz, a sva močnejša od vseh vojsk na tem svetu.
Ne bom več zapravljal časa zate. Moram se vrniti k sinu Melvilu, ki se ravno prebuja po popoldanskem spancu. Star je 17 mesecev. Vsak dan bo jedel in potem se bova igrala, tako kot vsak dan. In vsak dan njegovega življenja te bo moj fant užalil s svojo srečo in s svojo svobodo. Tudi njegovega sovraštva ne boš dobil nikoli.«

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del