Quantcast
Radio1_v_zivo


Denis Avdić presenetil policista
Denis Avdić Show | 20. 11. 2015 9:03
Smučke za otroka policista, ki je javno izpostavil težke delovne razmere
Ključne besede:     denis avdić show    policija    elan    smučanje    stavka
Smučke za policistovega sina:
PRENESI DATOTEKO
Denis Avdić Show obdaril malega smučarja

Predsednik vlade Miro Cerar je ta teden stavkajoče policiste razjezil z izjavo, da je njihova stavka sramotna, saj da tega ne počne nobena policija. Na njegove besede se je odzval eden od policistov Sebastjan Pelcl, ki je v odprtem pismu razkril, kako se slabo plačano delo policista kaže v njegovem življenju.

 

Med ostalim je v pismu zapisal, da svojemu sinu kljub 16 letom delovne dobe in 13-urnih delovnikih ne more kupiti niti rabljenih smuči. Ta zapis je podjetje Elan vzpodbudil, da mu podari smučke za otroka, zato so poklicali našo jutranjo ekipo in jo prosili, da obdari Sebastjana.

 

Preberite ogorčen odziv policista Sebastjana Pelcla na izjavo predsednika vlade:

Spoštovani Predsednik vlade RS!


Sem policist Sebastjan Pelcl. Naši domovini služim od leta 1999 (če prištejem še leta kadetnice nosim uniformo 20 let!!!).


Ob vaših izjavah v medijih, da policisti stavkamo "neodgovorno, nedostojno in sramotno" se na Vas obračam s čisto praktičnim primerom:


Ali je normalno to, da policist ki dela za RS polnih 16 let (s kadetnico nosi uniformo 20 let) in si pri policijski plači ne more privoščiti da bi kupil sinu smučke. No čist osebna izkušnja je taka, da se pač odpovedujem malici, včasih tudi v 13 urnih službah da bi nekako do zime privarčeval da bi sinu kupil RABLJENE smučke za cca. 100€!!! To je za Vas normalno???? Migrantom se ob trenutni situaciji ponuja ribe "delamaris", "Eva" tune, "Gavrillović" narezke.... sam pa kupujem "S-budžet" nizko cenovno blagovno znamko da nekako preživem družino iz meseca v mesec!


Gospod predsednik, iskreno vam povem, za sebe nisem kupil nobenih oblačil že vsaj 10 let, nosim pač stara in dotrajana kot v službi (za kar ste pa sigurno VI odgovorni).


Gospod predsednik vlade RS, ali je za vas normalno, da si policist, ki ne sme jemati podkupnine, ki ne sme stavkati, ki ne sme biti član nobene politične stranke, ki more biti na razpolago RS 24 ur na dan (ki je dolžan tudi v prostem času ukrepati v izjemnih primerih), ki na razpolago daje svoje življenje da obvaruje varnost državljanov RS in nasploh svoje domovine, zaslužiti biti REVEŽ???? Revež ki le stežka preživlja svojo družino???? Revež ki si v službi včasih niti malice na privošči???? ZA VAS JE TO NEODGOVORNO?, NEDOSTOJNO?, SRAMOTNO?


Ob trditvi, da policisti ne stavkajo v nobeni drugi državi EU bi se mogli vprašati ZAKAJ? Po vseh informacijah,so veliko bolj ceneni in posledično tudi plačani za svoje delo kot mi dragi Predsednik vlade RS.


Za mene je sramotno, da kot pravnik podate tako izjavo! Kot pravnik bi morali vedeti, da so obljube in podpisani akti prejšnjih vlad za Vas obvezujoče, sedaj pa s prelaganjem odgovornosti sramotite naš časten poklic!


Še enkrat, Gospod predsednik, ali se vam ne zdi nemoralno, da se tujcem, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v RS dovoljuje vstop brez vsakršnih posledic za njih, med tem pa je policist v notranjosti dolžan ukrepati zopet DRŽAVLJANE RS, ki v naselju vozijo s hitrostjo 66km/h, za kar je predpisana globa 250€ in 3 kazenske točke.


Kaj ni to neodgovorno, nedostojno in sramotno???

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del