Radio1_v_zivo


Pogumna Slovenka, ki je rešila 11-letnico, naj ne bi obstajala?
Radio 1 zvečer | 19. 11. 2015 12:59
Policija ugotavlja, da poskusa ugrabitve ni bilo
Slika je simbolična.

Robert Roškar se je pogovarjal z očetom napadene deklice:
PRENESI DATOTEKO
Junakinja, ki je rešila 11-letno deklico.

V torek, 17. novembra je nek moški v Ljubljani, na avtobusni postaji na križišču Kajuhove in Zaloške ceste, hotel ugrabiti 11-letno deklico. To je opazila ženska, ki se je sprehajala mimo z otrokom v vozičku in brez pomisleka priskočila na pomoč, takoj ko je opazila kaj se dogaja. Robert Roškar se je pogovarjal s pretresenim očetom napadene deklice, ki bi rad vedel kdo je ženska, ki je rešila njegovo hčer, da se ji zahvali. Poslušaj pretresljiv pogovor z očetom in nam pomagaj najti junakinjo, ki je rešila življenje najstnici.

 

Oče Željko je zapisal v e-pošti: "Napad se je zgodil med 17:10 in 17:20 uro. Neznana ženska je pogumno iztrgala iz rok neznanca našo hčero, za kar smo ji v družini neizmerno in večno hvaležni.
S soprogo se želiva zahvaliti neznani ženski, zato bi vas prosil, če to objavite v etru v upanju, da se ta ženska oglasi, ker zahvaljujoč njenemu pogumu je naša hčera na varnem.
Ob tem naprošamo tudi druge, ki so mogoče videli dogajanje na avtobusni postaji, naj s temi informacijami pokličejo na policijsko postajo Moste v Ljubljani."


Policija je sporočila, da se ženska policji ni javila, na podlagi preiskave pa so ugotovili, da do poskusa ugrabitve ni prišlo. Obstaja možnost, da je dekle kdo nagovarjal, do poskusa ugrabitve pa po ugotovitvah policije ni prišlo.