Quantcast
Radio1_v_zivo


Najbogatejši Slovenci ponujajo službe!
Radio 1 priporoča | 19. 11. 2015 16:10
V letu 2016 bodo zaposlili okoli 500 ljudi
Ključne besede:     najbogatejši    slovenci    manager    službe    zaposlujejo    akrapovič    lth castings    karoly    češko    čadež    kolektor    jager    studio    moderna    šifrar    medis    strnad
Najbogatejši ponujajo službe!
PRENESI DATOTEKO
Matjaž Lovše je pregledal katera delovna mesta so na voljo.

Revija Manager, ki je izšla danes, 18. novembra, je predstavila (letos po novem 50 več) 150 najbogatejših Slovencev. Z enajstimi podjetji, ki so v lasti oziroma solasti, so opravili krajši razgovor, ta pa so potrdila nove zaposlitve.

 

Naslednje leto bodo podjetja najbogatejših pod Alpami zaposlovala, skupno naj bi ponudili delovna mesta približno 500 ljudem. A kot so povedali, vseh ne bodo zaposlili zlahka, saj je strojnike, varilce in dobre konstruktorje še vedno težko najti.

 

Družba Akrapovič, ki izdeluje izpuhe za motocikle in avtomobile, letos povečuje prodajo, zato bodo posledično tudi zaposlovali. Predvidevajo, da bodo zaposlili okoli 45 novih ljudi, sedaj pa družba šteje že 670 ljudi. Igor Akrapovič je za Manager povedal, da zaposlujejo varilce, razvojne inženirje in kadre z določenimi znanji.

 

Škofjeloški dobavitelj obdelanih ulitkov za avtomobilsko industrijo LTH Castings se letos širi na vseh treh lokacijah, ki jih ima v Sloveniji. Dve ima v Škofji Loki, eno pa v Ljubljani. Predvsem potrebujejo delavce v proizvodnji - oblikovalce kovin (orodjarje, strojne tehnike, ključavničarje, avtomehanike ter inženirje strojništva). Za prihodnje leto napovedujejo, da bi zaposlili kar 200 ljudi.

 

Idrijski Kolektor bo prihodnje leto zaposloval visokokvalificirane proizvodne delavce, inženirje in magistre strojne in elektrotehniške smeri. Načrtujejo, da bo naslednje leto pri njih dobilo službo 75 ljudi. 

 

Podjetje Filc iz Škofje Loke, ki izdeluje tehnični tekstil za gradbeno in avtomobilsko industrijo bodo do konca leta zaposlili 36 ljudi, naslednje leto pa lastnik podjetja Alex Luckmann napoveduje vsaj 10 novih delovnih mest.

 

V skupini GMT, ki je največji trgovec z avtodeli, bodo do konca leta zaposlili še 7 ljudi. Iščejo prodajalce, analitike, skladiščnike, referente v računovodstvu, nabavi, promotorje blagovne znamke in še kaj. Prihodnje leto pa bodo potrebovali še 15 novih sodelavcev, je reviji Manager zaupal direktor podjetja Tomaž Gider.

 

Jagros, ki je v trgovski družbi, je letos na novo zaposlil kar 100 ljudi, tako da združba sedaj šteje že 500 ljudi. Z novim letom pa napovedujejo še 50 novih delovnih mest.

 

Studio Moderna, ki je v lasti Sandija Češka, bo v letu 2016 zaposlila od 30 do 40 ljudi, predvsem v prodaji.

 

Medis bo naslednje leto v Sloveniji zaposlil približno 20 ljudi. V podjetju pravijo, da iščejo predvsem kadre z visoko izobrazbo, najbolj jih zanimajo ljudje z univerzitetno izobrazbo ali doktoratom naravoslovne smeri. 

 

Sibo G je podjetje, ki izdeluje plastične zamaške in ki bo prav tako zaposlovalo. Obeta se 10 novih delovnih mest v njihovi družbi.

 

V Siliku, ki izdeluje gumenoplastične izdelke za avtomobilsko in druge industrije. Zaradi novega naročila za BMW bodo proizvodnjo širili, v Sevnici pa bodo zaposlili od 10 do 20 novih sodelavcev.

 

Halcom pa išče IT-inženirje. V letu 2016 bodo najverjetneje zaposlili od 10 do 15 novih ljudi.

 

Vir: Revija Manager

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del