Radio1_v_zivo


V Velenju bodo v soboto odprli drsališče
| 13. 11. 2015 9:40
Drsanje bo tudi letos brezplačno
Ključne besede:     Drsališče    Sončni park    Velenje
drsališče
Drsališče v Sončnem parku bo odprto vsak dan.

Velenjčani bodo lahko tudi letos brezplačno drsali v Sončnem parku v Velenju. Led pod šotorom je že pripravljen na novo drsalno sezono. Drsališče z naravnim ledom bodo odprli v soboto ob 16. uri.

 

Drsališče bo odprto za prosto drsanje od ponedeljka do četrtka od 9. do 13. ure in od 15. do 19. ure, med 20. in 22. uro pa bo na drsališču potekala organizirana vadba hokeja. Ob petkih bo drsališče odprto za prosto drsanje od 9. do 13. ure in od 15. do 19. ure, med 20. in 24. uro bo potekala organizirana vadba curlinga. Ob sobotah bo drsališče odprto za prosto drsanje od 9. do 13. ure ter od 14. do 22. ure. Vsako soboto od 19. do 22. ure pa bodo na drsališču pripravili tudi disco na drsalkah. Ob nedeljah pa bo drsališče odprto od 9. do 13. ure in od 14. do 18. ure, med 19. in 22. uro pa bo na drsališču potekala organizirana vadba hokeja.

 

Obiskovalke in obiskovalci drsališča si bodo lahko izposodili tudi drsalke, izposoja pa bo stala 2 evra.

 

Na velenjski občini so letos za postavitev drsališča in njegovo obratovanje namenili 63 tisoč evrov, v to ceno je vključena tudi postavitev nadstreška, postavitev ograj okoli drsališča in popravilo dodatnega kontejnerja, ki bo namenjen za skladiščenje opreme.

 

V prihodnjih letih pa naj bi v Velenju zaživelo še eno drsališče z naravnim ledom, in sicer v športnem parku na Konovem.