Quantcast
Radio1_v_zivo


Poznaš simptome varanja?
Radio 1 priporoča | 16. 11. 2015 6:30
Teh 10 znakov te lahko reši zlomljenega srca
Ključne besede:     odnosi    pari    varanje    seznam    nasvet

Vsakemu se zgodi, da v iskanju svoje boljše polovice naleti na mino, ko zaupamo osebi, ki nas prevara in nam zlomi srce.


Običajno šele po prevari odpremo oči in prevaranta zagledamo v pravi luči, prav tako pa šele takrat vidimo, da je bilo že dalj časa več kot očitno, da v našem odnosu nekaj ni v redu.


Po toči zvoniti je prepozno, zato se splača biti pozoren na simptome varanja:


1. Obtožuje te varanja

Pogosto so ravno ljudje, ki partnerje obtožujejo varanja, tisti, ki tudi sami to počnejo. Strah pred tem, da bi jih ujeli pri delu, jih sili v obrambno napadanje.


2. Spalnica je hladna

Ne samo, da manj seksata, parner se v spalnici od tebe popolnoma distancira. 


3. Pogosto omenja "novega prijatelja/prijateljico"

Kar naenkrat ne more nehati govoriti o novemu prijatelju ali prijateljici, omenja ga/jo tako pogosto, da se ti zdi, da skupaj preživita nenavadno veliko časa.


4. Krega se za vsako malenkost

Izgubljeni daljinec, dvignjen pokrov WC školjke ali jutro brez kave - še tako mala stvar partnerja požene čez rob. Možno je, da se želi namenoma prepirati - ali išče izhod iz nesrečne veze ali pa nabira "municijo", s katero bo upravičil/a varanje.


5. Želi si "pavzo"

Ko reče, da si želi premor, to navadno pomeni, da ga/jo zanima, kaj je še "na tržišču".


6. Pred tabo se ne oglasi na vsak telefonski klic

Ko zazvoni telefon, pogleda nanj in ga z enkranom navzdol odloži na mizo. Pred tem se je v tvoji družbi vedno oglašal/a na telefon, zdaj pa se za pogovor umakne v drugi prostor. 


7. Malce je spremenil/a videz

Zunanji izgled ga/jo skrbi bolj kot nekoč. Oblači se bolj seksi, več časa posveti urejanju pričeske, kupil/a je nova oblačila. Enako pomenljivo je tudi, če je videti fizično in psihično izčrpana/a - prikirvanje afere je naporono delo!


8. Vzpodbuja te k druženju z drugimi

To vedenje je nevarno le, če je sicer želel/a s tabo preživeti vsako minuto prostega časa. Ko se to vedenje naenrat spremeni, se moramo vsekakor vprašati, zakaj.


9. Izogiba se te

Ne le, da si želi več časa zase, na daleč se te izogiba, saj se ji/mu dogajajo velike spremembe, ki jih želi predelati brez tebe v bližini. To ne pomeni nujno varanja - lahko gre za to, da se enostavno ne ujameta, vsekakor pa v tem primeru veza nima svetle prihodnosti.


10. Zaupaj intuiciji

Zaupaj svojemu notranjemu glasu: če imaš občutek, da tvoja veza škripa in da se bo zgodilo nekaj groznega, obstaja velika verjetnost, da ima tvoj šesti čut prav.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del