Quantcast
Radio1_v_zivo


Preiskava še poteka
| 9. 11. 2015 13:07
Vzrok za letalsko nesrečo še ni potrjen
Ključne besede:     Letalska nesreča    Slovenske Konjice    Maribor    pilot    sopotnik
nesreča
Letalo je bilo v nesreči popolnoma uničeno.

Vzrok nedeljske letalske nesreče, v kateri sta življenje izgubila 37-letni pilot iz Slovenske Bistrice in 22-letni sopotnik iz Zreč, sicer mehanik, še ni potrjen. Preiskava je pokazala, da je pilot s sopotnikom, včeraj dopoldne z ultra lahkim letalom, katerega lastnik je Športno društvo Letalski center Maribor,vzletel z letališča v Mariboru. Pilot je v Loče, natančneje na letališče Slovenske Konjice, poletel zaradi opravljanja servisnih storitev. Po opravljenem servisiranju je letalo med kontrolnim letom strmoglavilo v Dobrnežu. Pilot in sopotnik sta kljub hitri zdravniški pomoči na kraju nesreče umrla. Letalo je bilo v nesreči v celoti uničeno.

 

Preiskava o vzroku nesreče poteka v sodelovanju s preiskovalcem letalskih nesreč in incidentov Službe za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov pri Ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

 

Po vseh zbranih obvestilih, pridobljeni dokumentaciji in poročilu preiskovalca bodo policisti z ugotovitvami seznanili Okrožno državno tožilstvo v Celju.