Quantcast
Radio1_v_zivo


Alkohol povzroča gube, sladkor pa mozolje
Radio 1 priporoča | 7. 11. 2015 7:22
Pozabi na čudežne kreme, zamenjaj prehrano!
Ključne besede:     obraz    staranje    hrana    nasvet

Jutro po prekrokani noči vsi opazimo, kakšne posledice ima prekomerno pitje alkohola na naš obraz, le malokdo pa pomisli, da so podočnjaki, ki se jih nikakor ne moremo znebiti, lahko posledica pitja mleka ali da so se nam prve gube na čelu pojavile zato, ker se ne moremo upreti čokoladi.

 

Dermatologinja Nigma Talib je v svoji kliniki obravnavala na tisoče pacientov in pri tem odkrila, da težave s presnavljanjem nekaterih vrst hrane in pijače močno vplivajo na njihovo kožo. »Nekateri ljudje določeno hrano težje prebavljajo, kar sproži plaz kemičnih in hormonalnih sprememb, ki pospešijo procese staranja in to se takoj pozna na njihovih obrazih,« pravi Nigma.

 

 

Njeni pacienti imajo najpogosteje težave zaradi glutena, mlečnih izdelkov, sladkorja in alkohola, vsaka od teh skupin živil pa na telo vpliva drugače in se kaže z drugačnimi znaki. Prepoznavne simptome, kot so kožni madeži, nabuhlost, spremembe v barvi kože, gube in povešanje kože, je zato razdelila v štiri vrste staranja obrazov.

 

Z opazovanjem obraza lahko ugotoviš, katera živila ti povzročajo težave. Tako se jim lahko izogneš in upočasniš staranje kože!

 

Vinski obraz

Simptomi: poudarjene črte ali rdečica med očmi, povešene veke, povečane pore, izsušena koža s tankimi gubicami na licih, rdečica lic in nosu, globoke gube med nosom in ustnicami.


Nasvet za boljšo kožo: za tri tedne prenehaj piti alkohol, da se v črevesju ponovno vzpostavi ravnovesje, nato pa se drži pravila 80/20: 80 odstotkov časa ne pij alkohola, v 20 odstotkih pa si privošči suha vina, kot so sivi pinot, merlot ali sauvignon.

 

Sladkorni obraz

Simptomi: Gube na čelu, povešena koža pod očmi, upadel obraz, mozolji po vsem obrazu, tanka koža, sivkast ton kože

Nasvet za boljšo kožo: iz prehrane izloči sladkorje – izogibaj se sladkarijam in sladicam, sadnim sokom, predelani hrani in ogljikovim hidratom. Izboljšanje lahko na obrazu opazimo že, če porabo sladkorja najprej prepolovimo in nato počasi zmanjšujemo dozo zaužitega sladkorja.

 

Mlečni obraz

Simptomi: zabuhle veke, podočnjaki, majhni beli madeži in bulice na bradi

Nasvet za boljšo kožo: če sumiš, da imaš težave s kožo zaradi mlečnih izdelkov, se jim popolnoma odreči za vsaj tri tedne. Posledice spremembe prehrane so lahko presenetljive!

 

Glutenski obraz

Simptomi: zatečena rdeča lica, temni madeži in mozolji na bradi

Nasvet za boljšo kožo: iz prehrane izloči žita, ki vsebujejo gluten, pij več vode in jej vlaknine, pa bo oteklina obraza izginila.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del