Radio1_v_zivo


Festival vina
| 6. 11. 2015 9:21
Martinov vikend
Ključne besede:     Martinov vikend    Festival vina    kulinarika
 Martinov vikend je pred nami in nanj so se v Mariboru dobro pripravili.
Martinov vikend je pred nami in nanj so se v Mariboru dobro pripravili.

Uradno se mošt v vino sicer spremeni šele 11. novembra, a imajo naši vinarji že zdaj kaj pokazati. Skoraj praznično vzdušje te dni visi v mariborskem zraku. Diši po jeseni in tistem, kar zadnje tedne vre v sodih.

Martinov vikend je pred nami in nanj so se v Mariboru dobro pripravili. Po festivalih piva in prekmurskih dobrot, boste Pun pisker tokrat spoznali še v najbolj šarmantni jesenski različici. Predstavljamo Festival vina in trdno smo odločeni ime upravičiti. Kar dva dni - v petek in soboto od 10. ure naprej. Ker niti najboljševino na prazen želodec ne prija, so kulinarični del prevzeli kuharski mojstri, stari znanci Punega piskra.

Nepogrešljiv del Piskrove družine bo jutri projekt Vinska cesta Vodole, ki predstavlja vina vinarjev tega žlahtnega vinorodnega okoliša. Vodole, umaknjene od mestnega vrveža, s svojo bogato tradicijo vinogradništva vabijo na turistične kmetije. Zanimivo šesterico predstavljajo vinarji, ki sodelujejo tudi pri projektu Pubec, štajerskih vinarjev, ki pridelujejo mlado vino.

Osrednje Martinovanje bo sicer 11.11. ob 11 uri in 11 minut na osrednjem Trgu Leona Štuklja.