Radio1_v_zivo


Cenejše smučanje
| 4. 11. 2015 9:59
Smučarska sezona se bo začela predvidoma 17. decembra
Ključne besede:     Zimska sezona    smučanje    cene
 Smučarska sezona se bo začela predvidoma 17. decembra, če bo vreme naklonjeno zasneževanju, pa že prej.
Smučarska sezona se bo začela predvidoma 17. decembra, če bo vreme naklonjeno zasneževanju, pa že prej.

Začetek smučarske sezone na Pohorju bo  predvidoma 17. decembra.  Marprom pa je  podaljšal predprodajo sezonskih vozovnic po ceni 310 evrov. A za razliko od lani bo 30-odstotni popust možno izkoristiti le ob ponedeljkih, torkih in sredah.

Smučarji lahko popust uveljavljajo z istimi bonitetnimi karticami kot lani. Tisti Mariborčani, ki jih še nimajo, a bi želeli dnevne vozovnice kupovati po znižani ceni, pa bodo lahko bonitetno kartico za deset evrov pridobili pri blagajni pohorske vzpenjače ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista.

Tridesetodstotni popust sicer enako kot lani velja tudi za občane Ruš. Morda ga bodo znova deležni tudi v nekaterih drugih okoliških občinah, vendar dogovori o sodelovanju in popustih še trajajo.

Ob tem Marprom podaljšuje predprodajo sezonskih vozovnic po oktobrski ceni 310 evrov še do konca novembra. V posebni enodnevni akciji so namreč sezonske vozovnice prodajali po lanski predprodajni ceni 250 evrov, nato so jo septembra dvignili na 280 evrov, v oktobru na 310 evrov, v novembru pa so zastavili ceno 350 evrov, čemur sedaj ne bodo sledili. Pojasnjujejo, da zaradi velikega povpraševanja in v želji, da čim večjemu številu smučarjev omogočijo nakup vozovnic po nižjih cenah. Največ sezonskih vozovnic, kar 1587, so sicer prodali po akcijski ceni konec avgusta, od takrat pa v celotni predprodaji do včeraj še dodatnih 763. Sezonske vozovnice je sicer možno kupiti pri blagajni pohorske vzpenjače, dvigniti pa jih bo mogoče predvidoma še ta teden, a veljati bodo začele s 1. decembrom, ko jih bodo imetniki lahko izkoristili za prevoz z gondolo.

Smučarska sezona se bo začela predvidoma 17. decembra, če bo vreme naklonjeno zasneževanju, pa že prej. Priprave na novo zimo so sicer v polnem teku. Remonti žičniških naprav se v teh dneh selijo na areški del Pohorja, dela pa potekajo v skladu z načrti, zagotavlja upravitelj žičnic. Podjetje Nivis, ki upravlja smučišča, bo letos na Pohorju uredilo predvidoma 43 kilometrov smučarskih prog. Sodelovanje s skrbnikom prog je korektno, še pravijo v Marpromu.