Quantcast
Radio1_v_zivo


Anonimka o Brataniču
| 13. 5. 2010 11:47
Direktor razvojne agencije zapravlja in šikanira?
Ključne besede:     Martin Bratanič    RRA    anonimka
Martin Bratanič
Martin Bratanič, direktor RRA Posavje

Franci Bogovič, predsednik UO RRA Posavje
PRENESI DATOTEKO
o očitkih Brataniču v anonimki
Martin Bratanič, direktor RRA Posavje
PRENESI DATOTEKO
o očitkih v anonimki

Včeraj je v javnosti zaokrožila anonimka, polna obtožb na račun Martina Brataniča, direktorja Regionalne razvojne agencije (RRA) Posavja. Anonimnež mu poleg šikaniranja delavcev in razsipništva očita še popravke poslovnega načrta, zamenjavo ključavic v pisarnah in da je v upravni odbor „vrinil" svojega človeka. Bratanič vse očitke zavrača in pravi, da je anonimka, najmanj kar lahko reče, žaljiva. "Če ne bi šlo za inštitucijo, ki opravlja naloge v javnem interesu in ki črpa javna sredstva, sploh ne bi bila vredna odgovora," še dodaja Bratanič. Trdi, da so vse obdolžitve neresnične, tudi njegovi sodelavci naj bi bili iskreno prizadeti in prepričan je, da so skoraj vsi na njegovi strani. Iz njegovih besed je mogoče sklepati, da anonimko ni napisal kdo od zaposlenih. Bratanič o tem ni želel govoriti, je pa dejal, da je avtor anonimke lahko marsikdo, zagotovo pa je nekdo, ki je imel zelo podrobne informacije o določenih stvareh in jih je prikrojil sebi v prid.

Nekatere stvari "držijo"

Predsednik upravnega odbora in krški župan Franci Bogovič je glede anonimke povedal, da so na upravnem odboru poslovni načrt najprej res zavrnili, potem pa prečiščeno besedilo sprejeli. Prav tako drži, da so zavrnili ponudbo za revizijo, ker se jim je zdel znesek 38.000 evrov previsok. Sicer se z revizijo strinjajo, zato so direktorju Brataniču naložili, da najde ugodnejšo ponudbo. Odnosov znotraj kolektiva Bogovič ni želel komentirati, vsekakor bo treba med zaposlenimi in direktorjem najti skupen jezik. Po posvetu s preostalimi člani upravnega odbora pa se bo odločil, ali je potreben sklic upravnega odbora in temeljit pogovor o delu na agenciji, da bi bilo to delo učinkovito, kot je bilo doslej.

Anonimka je lahko tudi plod predvolilnega časa

Predsednik Sveta regije Posavje in župan Radeč Matjaž Han o razprtijah na RRA ne ve nič. Sam ni član upravnega odbora, ker sta se njegova občina in Bistrica ob Sotli kasneje priključili. Je pa že predlagal, da bi občinski sveti sprejeli spremembo, po kateri bi bila v upravnem odboru tudi predstavnika teh dveh občin. Z Brataničem v teh treh mesecih, kar opravlja funkcijo direktorja RRA Posavja, ni pogosto sodeloval. Je pa po njegovem mnenju anonimko mogoče pripisati tudi bližajočim se lokalnim volitvam. V Posavju sta namreč na oblasti dve politični opciji – SDS in SLS, ki sta na državni ravni sicer skupaj v opoziciji, na jesenskih lokalnih volitvah v Posavju pa bosta ostri nasprotnici.