Quantcast
Radio1_v_zivo


Policija je prijela moškega, ki je prodajal svojo ledvico
Radio 1 priporoča | 26. 8. 2015 7:20
Radio 1 išče nove predloge za pomoč ljudem v stiski
Ključne besede:     policija    ledvica    črni trg    oglas    prevara    donacija    Denis Avdić Show

Obvestilo Radia 1:

Ko se je v medijih pojavila novica o gospodu, ki prodaja ledvico, ste nas poslušalci poklicali in predlagali, da pričnemo zbirati denar za pomoč gospodu, ki je zaradi domnevnih dolgov na spletu v oglasu prodajal svojo ledvico.

Akcija zbiranja se je takoj pričela. Veliko poslušalcev je doniralo v dobri veri, da bodo pomagali človeku v stiski.

Istočasno z zbiranjem denarja smo začeli iskati gospoda. Policija ga je našla pred nami. Izkazalo se je, da gospod ni to, za kar se je predstavljal.

Mnogi ste nam že pisali in povedali, da ste donirali v dobri veri, da boste nekomu pomagali in si zato želite, da poiščemo nekoga, ki res potrebuje pomoč. 

Glede na okoliščine smo se odločili, da bomo danes v Denis Avdić Showu skupaj z vami, dragi poslušalci, iskali predloge, komu donirati zbrani denar. Menimo, da lahko s skupnimi močmi še vedno naredimo nekaj dobrega.

E-poštni naslov, na katerega nam lahko pošljete svoj predlog pa je: pomagam@radio1.si.

 

Policijsko poročilo:

Kriminalisti PU Murska Sobota so odkrili osebo, ki je objavila sporen oglas. Ugotovoljeno je bilo, da je petinšestdesetletni  Slovenec,  ki  začasno  stanuje na Hrvaškem, v okolici Zadra,  storil  kaznivo  dejanje goljufije po 1. odst. 211 člena, v zvezi s 34. členom KZ_1B (zagrožena kazen do 3. let zapora). Osumljeni je z namenom pridobitve  protipravne  premoženjske  koristi  objavil  oglas  na spletnem portalu,  da  prodaja  ledvico. V oglasu in kasnejših kontaktih z mediji je osumljeni  navajal  in   prikazoval  lažne  okoliščine  in  dejstva o svoji socialni  stiski (rubež hiše, dolgovi do banke, navajanje, da je brez brez dela,  lakota, da ima tri osnovnošolske otroke), zaradi česar je na portalu sobotainfo.com in Radio 1 stekla akcija za pomoč družini te osebe.

Osumljeni je bil 24. avgusta pripeljan na zaslišanje v prostore kriminalistične policije v Zadru. Po zaslišanju je  bil izpuščen  na prostost,  zoper  njega bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota podali kazensko ovadbo.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del