Quantcast
Radio1_v_zivo


Zlata karateista
| 11. 5. 2010 10:19
Petra Planinc in Aleksander Godler najboljša na svetu
Ključne besede:     karate    zlata medalja    najboljša na svetu    Petra Planinc    Aleksander Godler
sprejem pri županu
Petra Planinc in Aleksander Godler s trenerjem Kajtno in predsednikom kluba Oršaničem na sprejemu pri brežiškem županu Ivanu Molanu

Hrvoje T. Oršanič, predsednik Karate kluba Brežice
PRENESI DATOTEKO
o dosežkih na svetovnem prvenstvu

V občini Brežice se ponašajo s številnimi uspešnimi športniki, ki so ime občine in države Slovenije ponesli ne le v Evropo, ampak tudi v svet. To pomlad imajo dva nova svetovna prvaka med karateisti – svetovno prvakinjo v bojih med kadetkinjami Petro Planinc, ki je ta naslov osvojila že pred dvema letoma in ga tokrat ubranila, ter svetovnega prvaka v katah med kadeti Aleksandra Godlerja. Župan Ivan Molan je zanju pripravil sprejem, kjer jima je čestital in izročil simbolični darili.

Petra in Aleksander se redno posvečata treningom karateja že od petega oziroma sedmega leta, oba bosta tudi na prihodnjem svetovnem prvenstvu skušala obraniti letošnjo zlato medaljo z bienalnega svetovnega prvenstva v italijanskem Riminiju. Tam je tekmovalo 23 držav z več kot 400 športniki. Slovenijo sta zastopala dva kluba, poleg brežiškega še klub iz Maribora.

Župan Ivan Molan je čestital tudi predstavnikom kluba in staršem, saj so za vrhunske rezultate Petre in Aleksandra prispevali požrtvovalni starši, ki ju že od zgodnjega otroštva podpirajo na športni poti, ter odlično organiziran klub, ki vsakoletno pripravlja kakovostne delavnice, kjer njihove varovance poučujejo japonski mojstri borilnih veščin. Letos bo klub obeležil 35 let delovanja, zato so na tovrstne uspehe še posebej ponosni, je povedal predsednik kluba Hrvoje T. Oršanič. Z medaljo se je namreč vrnil še Sandi Petelinc - v težki kategoriji v bojih je osvojil bron, dobro pa so se odrezali tudi v skupinskih izvedbah kat.

Poleg predsednika kluba Oršaniča so se sprejema pri županu udeležili še trener Christian Kajtna ter starši obeh prvakov. Župan Ivan Molan je dejal, da je ponosen na tako uspešne športnike, Občina v skladu s svojimi zmožnostmi tudi redno namenja sredstva za delovanje društev in osnovno športno infrastrukturo. Znova je izpostavil, da se letos začenja tudi gradnja težko pričakovane športne dvorane, ki bo izboljšala pogoje za treninge številnih športnih zvrsti.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del