Quantcast
Radio1_v_zivo


Nova krška KS ima ime
| 4. 5. 2010 10:46
Ime nove krajevne skupnosti so določili soglasno
Ključne besede:     Spodnji Stari Grad    Spodnja Libna    Andreas Repše
krajani
Krajani Spodnjega Starega Grada in Spodnje Libne na občinskem svetu, ko so svetniki odločali o njihovi zahtevi.

Andreas Repše, eden od pobudnikov za novo KS
PRENESI DATOTEKO
o določitvi območja nove KS

Krški svetniki so vaščanom Spodnjega Starega Grada in Spodnje Libne konec marca prižgali zeleno luč, da ustanovijo svojo krajevno skupnost (KS). Verjeli so njihovim razlagam, da se v dosedanji Krajevni skupnosti Dolenja vas počutijo za marsikaj prikrajšane. Po mesecu so na zboru krajanov že določili ime, je povedal Andreas Repše. Imenovala se bo Spodnji Stari Grad – Spodnja Libna. Ime je res dolgo, a ker je nova KS sestavljena iz dveh vasi, se jim je zdelo najbolj prav, da povežejo imeni obeh.

Glede območja je Repše dejal, da so zaenkrat verjeli zemljevidu, ki so ga dobili od občinskih služb. Predvsem jim gre za to, da bodo v območju ne le hiše, ampak da bo meja natančno določena tudi po polju. Te meje vaščani ne poznajo natančno in če bi se kasneje izkazalo, da ni točna, kar bodo preverili na Geodetski upravi, bodo zahtevali popravek. Nekateri indici namreč kažejo, da je KS Dolenja vas meje vasi ponekod spreminjala sebi v prid in posegla tudi v območje Starega Grada.

V nadaljevanju postopka bo treba določiti, v katero volilno enoto sodi nova krajevna skupnost, spremeniti statut občine in se pripraviti na jesenske volitve.